Angry Birds läheb börsile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angry Birds.
Angry Birds. Foto: SCANPIX

Angry Birdsi kaubamärgi omanik Rovio Entertainment Oy kuulutas välja aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO) ning läheb Nasdaq Helsingi börsi põhinimekirja.

IPO käigus emiteerib Rovio ligi 30 miljoni euro eest uusi aktsiaid, samas kui ettevõtte praegused aktsionärid ja suuromanik Trema International panevad turule ka osa enda osalusest. Ettevõtte teatel on IPO eesmärgiks ettevõtte tugevdamine ning strateegilise paindlikuse suurendamine.

Rovio käive kasvas käesoleva aasta esimesel poolel 94 protsenti 152,6 miljoni euroni ning selle kasum oli 13,3 miljonit eurot.

«Meie teise kvartali tulemused 2017. aastal näitavad Rovio jätkab tugevat ja kasumlikku kasvu,» ütles ettevõtte tegevjuht Kati Levoranta.

«Pannes mängud esikohale, oleme tugevdanud oma mängude portfelli ja parandanud tulemuslikkuse põhinäitajaid,» lisas Levoranta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles