Europol: EL-i pankade kaudu pestakse miljardeid eurosid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapesu
Rahapesu Foto: SCANPIX

Euroopa politseiagentuur Europol avaldas teisipäeval raporti, millest selgub, et organiseeritud kuritegelikud jõugud ja terrorirühmitused pesevad kontrollimatult miljardeid eurosid aastas, ehkki pangad on üritanud hädakisa tõsta, kirjutab ERR uudised.

Pangad ja teised eraomandis finantsinstitutsioonid teatasid 2014. aastal Euroopa Liidu 28 liikmesriigi võimudele pisut vähem kui miljonist kahtlasest tehingust, ütleb Europol. Hilisemast ajast kui 2014. aasta küll andmeid ei ole, aga kahtlastest tehingutest teatamiste arv on pidevalt kasvanud, öeldakse raportis.

«Finantskuritegevuse ulatus on tohutu, kuid suuresti mõõdetamatu,» hoiatab Europol, kes on avaldanud vaid kümne riikliku finantskuritegevuse üksuse paljastatud tehingud, mis hõlmasid 2014. aastal 178,8 miljardit eurot.

«Kui võtta aluseks, et EL-i SKP on umbes 14 triljonit eurot, siis moodustab see 0,7-1,28 protsenti EL-i aastasest SKP-st.»

Loe lähemalt ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles