AIG maksab miljardärist investorile asbestiriskide eest 1,65 miljardit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

USA suurim kindlustusfirma AIG maksab miljardär Warren Buffeti firmale 1,65 miljardit dollarit rea kindlustuskohustuste  enda kanda võtmise eest.

AIG gruppi kuuluv ettevõte Chartis annab Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaway tütarfirmale  National Indemnity Company (NICO) summa asbestiga tervisele tekitatud kahjude võimaliku hüvitamise enda kanda võtmise eest, teatab ettevõte.  Chartis lõpetas asbestiriskide kindlustamise enam kui 20 aastat tagasi, sellele vaatamata võivad potentsiaalseid väljamaksed ulatuda  3,5 miljardile dollarile.

AIG teatas, et Buffetiga tehtud tehing lubab teise kvartali lõpetada 200 miljoni dollari suuruse maksueelse kasumiga.

AIG sai finantskriisis kõvasti kannatada. Riigi keskpanga Föderaalreservi süsteem pidi ettevõtte pankroti vältimiseks 80 protsenti selle aktsiatest oma kontrolli alla võtma. Nüüdseks on riigi kontroll kasvanud 92 protsendini ning kokku on kindlustusfirma saanud 180 miljardi dollari mahus abi, vahendab France Presse.

Riik püüab ettevõtte finantsstabiilsuse parandamiseks ning erainvestorite jaoks huvipakkuvamaks muutmiseks  selle väheatraktiivsetest varadest vabaneda.

Asbesti saab kasutada paljude toodete valmistamiseks, nimistusse kuuluvad muuhulgas paber, kangad ja ehitusmaterjalid. Ainel on märkimisväärne kantserogeenne toime, mistõttu asendati see XX sajandi lõpus peagu täielikult teiste materjalidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles