EAS soovib Eestisse rohkem turiste Aasiast ja Ameerikast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Tallinna sadamas
Turistid Tallinna sadamas Foto: JUSS SASKA

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) soovib suurendada Eestit külastavate turistide arvu Ameerika Ühendriikide ja Aasia suunalt, milleks korraldab käesoleval nädalal turismiüritust Baltic Connecting.

AS-i turismiarenduskeskus korraldatav kontaktüritust Baltic Connecting toob käesoleval nädalal Eestisse enam kui 50 reisikorraldajat Aasiast ning Ameerika Ühendriikidest. Nendega kohtuvad 54 turismiteenuse pakkujat Eestist, Lätist ja Leedust, teatas EAS.

«Kutsusime suured Aasia ja Ameerika Ühendriikide reisikorraldajad siia, et tutvustada neile Eestit kui atraktiivset reisisihti ning anda kohalikele turismiettevõtjatele võimalusi luua koostöökontakte rahvusvaheliste partneritega,» ütles EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Tema sõnul on ürituse eesmärk suurendada oluliselt väljast poolt Euroopat Eestisse saabuvate turistide arvu. «Aasia turistid reisivad Euroopasse üha rohkem. Panustame aktiivselt sellesse, et ühe arvestatava sihtkohana oleks nende valikus eelistusena ka Eesti,» märkis Mutso.

Teisipäeval üritusel osaleva ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo sõnul tähendavad Finnairi ühendused Helsingist Aasia suunale seda, et ka Eestil on Aasia riikidega otseühendus olemas. «Ka numbrid kinnitavad, et Aasia turistide arv on viimase kolme aasta jooksul kahekordistunud ning see on muutnud selle piirkonna meie ja kogu Baltikumi jaoks väga oluliseks regiooniks,» lisas minister.

Sel aastal keskendub Baltic Connecting kaugete turgude kasvavale tähtsusele, tuues Tallinnasse 54 osalejat Jaapanist, Hiinast, Lõuna-Koreast, Singapurist ja Ameerika Ühendriikidest. Ürituse käigus tutvustatakse reisikorraldajatele turismivõimalusi ja -teenuseid Eestis, Lätis ja Leedus eesmärgiga luua kontakte potentsiaalsete koostööpartneritega. Täna ja homme toimuvad ürituse raames seminar ning töötoad Tallinnas. Kolmapäevast reedeni toimuvad tootetutvustusreisid Eestis, Lätis ja Leedus.

EAS-i turismiarenduskeskus korraldab üritust Baltic Connecting koostöös Läti Investeeringu- ja Arenguagentuuri turismiosakonna ja Leedu turismiameti ning Finnairiga. Baltic Connecting toimub järgemööda Eestis, Lätis ja Leedus. Ürituse korraldamist toetab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles