Eilsest 12 lendu tühistanud Nordica: meil oli selle aasta raskeim päev! (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hilinenud ja tühistatud Nordica lennud infotablool lennujaamas.
Täna hilinenud ja tühistatud Nordica lennud infotablool lennujaamas. Foto: Liis Treimann

Pühapäevast alates on terve rida Nordica lendusid hilinenud, sealhulgas kokku 12 lendu tühistatud. Nordica esindaja sõnul oli tegemist tehniliste riketega, mis viisid korraga rivist välja lausa neli lennukit. Siiski peaks valdav osa reisijaid nüüdseks olema juba sihtkohtadesse jõudnud.

«Pool päeva pole Nordica lennud Amsterdami ja mujale toiminud, lennujaamas oli tõeline hullumaja,» ütles Postimehele üks pereliiget lennukile saatma läinud naine, kirjeldades segadust, mis valitses Tallinna lennujaamas eile pealelõunal, kui selgus, et terve rida Nordica lendusid on kas edasi lükatud või tühistatud.

Tema sõnul öeldi veel õhtul enne lendu, et lend toimub, aga kui nad täna hommikul kella kaheksa paiku lennujaama jõudsid, oli juba tablool kirjas, et lend hilineb. Väidetavalt oli sel hetkel ka Nordica lennujaama klienditeeninduses seejärel ka metsik järjekord. «Üle kahe tunni seisime, et teada saada, mis edasi saab ja kuidas saaks edasi,» kirjeldas naine.

Amsterdami lend tühistati teist päeva järjest

Kuigi eilne Amsterdami lend pidi väljuma täna, otsustas lennufirma selle pärast korduvat edasilükkamist hoopis lõpuks tühistada.

«Kaks magamata ööd on juba seljataga ja inimesed on istunud siiani pingipeal ja kuskile pole minna võimalik,» kirjeldas naine. Ta lisas, et pereliikmele, keda ta saadab, öeldi juba töökohast, et sinna pole mõtet enam tulla, kui ta täna kohale ei jõua.

Nordica äriarendusjuht Sven Kukemelk ütles, et rekordilise lendude hilinemise ja tühistamise põhjuseks olid mitmed tehnilised rikked lennukitega. «Ühel hetkel oli korraga maas neli lennukit,» rääkis Kukemelk, tunnistades, et isegi tagavaralennukeid pole neil nelja lennuki jagu. Nimelt on tänasel hetkel neid Nordical vaid kaks.

INFOKAST: Mis olid need 12 lendu, mida Nordica tühistama pidi?

  • Pühapäeval, 3. septembril: Stockholm–Tallinn, Vilnius–Tallinn, Tallinn– Amsterdam, Amsterdam–Tallinn, Tallinn–Viin, Viin–Tallinn, Tallinn–Hamburg, Hamburg–Tallinn
  • Esmaspäeval, 4. septembril: Tallinn–Amsterdam, Amsterdam–Tallinn, Tallinn–Vilnius, Vilnius–Tallinn

Allikas: lennufirma

Arendusjuhi sõnul oli olukord esmakordne ja pretsedenditu ning nad töötavad selle kallal, et seda sorti mõjusid vähendada. «Aga see, et neli lennukit on korraga maas, ma arvan, et seda juhtub järgmine kord kümne aasta pärast,» ennustas Kukemelk.

Tema sõnul oli viimasel ööpäeval juhtunu lihtsalt mitme halva asjaolu kokkulangemine. «Ütleme nii, et sellisteks olukordadeks ei ole meil suure tõenäosusega tulevikus ka võimekust reageerida.»

Nordica: näitajatelt pole meil asjad üldse halvad

Täna Postimehes avaldatud reportaažis hiljutiselt Göteborgi liini avamiselt märkis Nordica äriarendusjuht, et nad saavad ebaõiglaselt palju kriitikat eestlastelt, kes ei oska neid veel väärtustada.

Postimehe tänasele küsimusele, kuidas saab Nordicasse hästi suhtuda, kui lendude ära jäämine on pidev probleem, ütles Kukemelk, et neil on väga kahju klientidele sellise pahameele valmistamise eest.

«Samas me oleme oma näitajatelt Tallinna ja Euroopa täiesti keskmised ning me töötame selle nimel, et saada paremaks ja oma regulaarsust tõsta,» jäi rahvusliku lennufirma eesindaja endale kindlaks.

Nordica kommunikatsioonijuhi Toomas Uibo sõnul vormistati ärajäänud lendude reisijate piletid ümber ja saadeti sihtkohtadesse teisi marsruute pidi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles