Euroopa Komisjon maadleb Volkswageniga

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vera Jourova
Vera Jourova Foto: STRINGER/REUTERS

Intervjuus Postimehega ütles Euroopa Komisjoni tarbijakaitsevolinik Vera Jourová, et vaatamata pingutustele ei ole neil seaduslikke vahendeid, et nõuda Volkswageni heitmeskandaalis kannatanud ELi kodanikele piisavalt hüvitisi. 

«Olen väga häiritud, et Euroopa tarbijaid ei kohelda nii nagu ameeriklasi ja kanadalasi. Seepärast asusin Volkswageniga dialoogi, et saada aru, mida nemad kui Euroopa ettevõte õigupoolest siin Euroopas siis teevad,» ütles Jourová, leides, et Ameerika tarbijaid on siiani koheldud hoopis paremini.

Läbirääkimised autotootjaga osutusid aga Euroopa tarbijaid esindavale volinikule üpriski keeruliseks, sest Volkswagenil ei ole just palju põhjuseid teda kuulda võtta. «Läbirääkimised olid keerulised, sest mul ei ole lihtsalt legaalset võimu, mis võimaldaks tarbija huve kahjustanud ettevõtteid sanktsioneerida,» möönis Jourová. «Eurooa Liit ei ole föderatsioon nagu näiteks USA.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles