Regula tähistas koos reisijatega oma 40. sünnipäeva

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Regula.
Parvlaev Regula. Foto: Saaremaa Laevakompanii

Saaremaa Laevakompanii parvlaev Regula tähistab 40. sünnipäeva, Väinamerel on juubilar seilanud sellest pea 14 aastat.

Tähtpäeva puhul jagati reisijatele «Regula 40» rinnamärke ning kostitati neid kringli, kohvi ja teega.

Regula tegelik tähtpäev oli 15. aprillil, ent eilseni kestnud korralised hooldustööd hoidsid laeva kai ääres. Täna naasis juubilar Kuivastu-Virtsu liinile, et reisijad pühadeks mandrilt saarele ja tagasi toimetada.

Regula ehitati Saksamaal Meyer Werfti laevatehases, kust ta väljus 15. aprillil 1971. Enne Väinamerele tulekut teenindas laev Rootsi Helsingborgi ja Taani Helsingöri vahelist rahvusvahelist liiklust. 17. mail 1997 toimus Kuivastu sadamas Regula tervitamine Kuivastu-Virtsu liinile, mis tähistas uue ajastu algust Väinamere reisiliikluses – oma mahutavusega suudab Regula ära teha kolme varem liinil sõitnud laeva töö.

Regula on 71,2 meetrit pikk, 16,3 meetrit lai ning süvisega 4,2 meetrit, mahutab 400 reisijat ja 105 sõidukit. Laeva võimsus on 3236 kW ning kiirust arendab see maksimaalselt 14,5 sõlme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles