Graafik: vaata, kelle vara on sel aastal kõige rohkem kasvanud

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja ja juhi Mark Zuckerbergi vara on sel aastal kaavanud pea veerandsaja miljardi võrra.
Facebooki asutaja ja juhi Mark Zuckerbergi vara on sel aastal kaavanud pea veerandsaja miljardi võrra. Foto: Steven Senne/AP/Scanpix

Alates aasta algusest ehk üheksa kuuga on kaks inimest suutnud oma varandust kasvatada peaaegu veerandsaja miljardi dollar võrra. Nendeks on Hiina kinnisvaraarendaja Hui Ka Yan ja Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg.

Hui Ka Yan on Hiina suurima kinnisvaraarendaja China Evergrande Group suurim aktsionär, millel on 180 Hiina linnas üle 500 projekti. Tema varandus ongi kasvanud peamiselt sel aastal – 23,4 miljardi dollari võrra 30,8 miljardi dollarini ehk 317 protsenti, selgub Bloombergi miljonäride edetabelist.

Vara kasvatamiselt teisel kohal on Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg, kelle vara kasvas 23,1 miljardi dollari võrra 73,1 miljardi dollarini ja Jeff Bezos 18,5 miljardi dollari võrra 83,9 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles