Eesti Energia Õlitööstuse töötajate põhipalk tõuseb

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia õlitehasele Enefit 280 nurgakivi panek.
Eesti Energia õlitehasele Enefit 280 nurgakivi panek. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia Õlitööstus sõlmis täna Narva Energia Ametiühinguga aastase kollektiivlepingu, millega töötajate põhipalgad tõusevad, kuid tulemustasu tõenäoliselt väheneb.


Uues kollektiivlepingus tõusis keskmine kogutöötasu üheksa protsenti. Osa tõusuks vajalikest vahenditest tuli tulemustasu arvelt, mis nüüd lisatakse põhipalgale. Nimelt tõusis uue lepinguga tuhande tonni võrra 7000 tonnini igakuine minimaalne põlevkiviõli tootmiskogus, mille ületamisel saavad töötajad tulemustasu, teatas Eesti Energia. 

«Inimese töötasu peab olema seotud töö tulemustega, aga olema ka vastavuses üldise palgatasemega,» ütles Eesti Energia Õlitööstuse juhatuse esimees Igor Kond. «Meie esimene uue põlevkonna õlitehas Enefit280 valmib juba tuleval aastal ning vajab lisaks pea 100 uut inimest, mistõttu on oluline pakkuda ka motiveerivat töötasustamise süsteemi.»

Narva Energia Ametiühingu juhatuse esimehe Vladimir Aleksejevi sõnul nõudis uus kollektiivleping mõlemapoolseid kompromisse.

Sarnaselt kolmele juba uuendatud Eesti Energia ja ametiühingu vahelisele kollektiivlepingule on ka käesoleva lepingu olulisemateks uuendusteks selle kooskõlla viimine eelmise lepingu kehtimise ajal muutunud töölepinguseadusega ning samuti lepingu põhimõtete lähendamine kontserni teiste kollektiivlepingute põhimõtetega, mis lihtsustaks tulevikus töötajatele liikumist ühest kontserni ettevõttest teise.

Käesoleval aastal on Eesti Energia ja ametühingute vahel uued kollektiivlepingud sõlmitud Eesti Energias, Eesti Energia Jaotusvõrgus, Võrguehituses, Eesti Energia Narva Elektrijaamades, Narva Soojusvõrgus. Eesti Energia Kaevandused sõlmivad lepingu järgmisel nädalal ning uue kollektiivlepingu tingimustes on ametühinguga kokkuleppele jõudnud ka Eesti Energia Tehnoloogiatööstus, kus on käimas lepingu teksti viimistlemine, et see hiljemalt mais alla kirjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles