FOTOD: Kas tunned kedagi ära? Need on 10 kõige enam teenivat Bollywoodi staari

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shah Rukh Khani fännid ootavad lemmiknäitleja saabumist Delhi raudteejaamas 24. jaanuaril sellel aastal.
Shah Rukh Khani fännid ootavad lemmiknäitleja saabumist Delhi raudteejaamas 24. jaanuaril sellel aastal. Foto: Hindustan Times

Kuigi India filmitööstuse staarid teenivad oluliselt vähem, kui nende Hollywoodi kolleegid, on ka India filmide tootmiskulud oluliselt madalamad ning näitlejate aastasissetulekud ulatuvad siiski muljetavaldavatesse suurustesse.

Võttes aluseks kinode ja levitajate andmed ning tööstuse palganumbritega kursis olevate allikate hinnangud Bollywoodi näitlejate sissetulekute osas vahemikus 1. juuni 2016 kuni 1. juuni 2017, reastas Forbes kümme kõige enim teenivat Bollywoodi staari.

1. Shah Rukh Kahn, aastasissetulek: 38 miljonit dollarit (ehk 31,88 miljonit eurot)

Shah Rukh Khan. Foto: Hannah McKay/Reuters
Shah Rukh Khan. Foto: Hannah McKay/Reuters Foto: Hannah McKay/REUTERS

Kuningas Khanile, nagu teda India filmitööstuses armastatakse kutsuda, on peamiseks sissetulekuallikaks peaosad terves reas populaarsetes Bollywoodi filmides. Ka teenib ta miljoneid nii kasumlikelt reklaamilepingutelt kui ka tema enda produktsiooniettevõtte Red Chillies Entertainment all toodetud filmidelt, mis on üsna edukateks osutunud.

2. Salman Khan, aastasissetulek: 37 miljonit dollarit (ehk 31,04 miljonit eurot)

Salman Khan. Foto:
Salman Khan. Foto: Foto: STRDEL/AFP

Teise kõrgepalgalise Khani peamiseks sissetulekuallikas on viimase aasta jooksul olnud 2016. aasta film «Sultan», mis oli edukuselt teine Bollywoodi film 2016. aastal. Lisaks toob talle terve varanduse sisse ka osalemine suures hulgas reklaamides.

3. Akshay Kumar, aastasissetulek: 35,5 miljonit dollarit (ehk 29,78 miljonit eurot)

Akshay Kumar. Foto:
Akshay Kumar. Foto: Foto: Rajanish Kakade/AP

Kumari aastasissetuleku taga on töine aasta ning osalus viies suuremas filmis, mis selle aja jooksul välja anti. Lisaks sellistele Bollywoodi kassahittidele nagu «Dishoom» ja «Jolly LLB 2», tõi seitsmekohalise summa talle sisse ka osalemine erinevates reklaamides, alates deodorandi- kuni Eveready patareide reklaamideni.

4. Aamir Khan, aastasissetulek: 12,5 miljonit dollarit (ehk 10,49 miljonit eurot)

Aamir Khan. Foto:
Aamir Khan. Foto: Foto: PUNIT PARANJPE/AFP

Aamir Khani suurimaks sissetulekuallikaks oli üleilmne kassahint «Dangal», mis keskendus poksimaailmale. Suure tõenäosusega tema sissetulek tõuseb peagi, kui ta on ka USA kinodes teenitud raha kätte saanud. Erinevalt suurest hulgast teistest Bollywoodi staarides, osaleb Aamir Khan väga vähestes filmides ning ei tee kaasa ka tootereklaamides.

5. Hrithik Roshan, aastasissetulek: 11,5 miljonit dollarit (ehk 9,65 miljonit eurot)

Hrithik Roshan (vasakul) koos temast tehtud vahakujuga Madame Tussauds'i vahakujude muuseumis. Foto:
Hrithik Roshan (vasakul) koos temast tehtud vahakujuga Madame Tussauds'i vahakujude muuseumis. Foto: Foto: Leon Neal/AFP

Kuigi esiviisiku viimase staari 2016. aasta film «Mohenjo Daro» osutus parajaks läbikukkumiseks, siis 2017. aasta «Kaabil» on see, mis kindlustab tema koha selles edetabelis. Filmi produtsendiks oli staari isa Rakesh Roshan ning film ise teenis juba esimese 11 päevaga pärast linastumist 15,6 miljoni dollarit (13,09 miljoni eurot).

6. Deepika Padukone, aastasissetulek: 11 miljonit dollarit (ehk 9,23 miljonit eurot) 

Deepika Padukone. Foto:
Deepika Padukone. Foto: Foto: Dave Bedrosian/imago/Future Image

Esimesena kahest Bollywoodi naisnäitlejast, kes esikümnesse jõudis, on Padukone sissetulek peagi märksa suurem tänu tema peaosale peagi linastuvas filmis «Padmavati», ennustab Forbes. Viimase aasta sissetulekute taga on aga 31-aastase näitlejatari reklaamilepingud. Padukone on tosinkonna brändi reklaamnäoks Indias, alates spordiriiete tootjast Nike'ist kuni kohaliku mobiilitootja Opponi välja.

7.-8. Ranveer Singh, aastasissetulek: 10 miljonit dollarit (ehk 8,39 miljonit eurot)

Ranveer Singh (vasakul) koos Sonakshi Sinhaga. Foto:
Ranveer Singh (vasakul) koos Sonakshi Sinhaga. Foto: Foto: STRDEL/AFP

Kuigi Singhi osalus 2016. aasta romantilises komöödias «Befikre» ei toonud talle sisse nii palju kui 2015. aasta hittdraama «Bajirao Mastani», tõstsid tema aastasissetuleku nii kõrgeks reklaamilepingud. Ka tema on oma tosina brändi reklaamnäoks Indias, alates nii Kellogg'si maisihelvestest kuni Durexi kondoomideni.

7.-8. Priyanka Chopra, aastasissetulek: 10 miljonit dollarit (ehk 8,39 miljonit eurot)

Priyanka Chopra. Foto: RW/MPI/Capital Pictures
Priyanka Chopra. Foto: RW/MPI/Capital Pictures Foto: RW/MPI/Capital Pictures/RW/MPI/Capital Pictures

Chopra sissetuleku taga on nii osalus ABC Quantico's kui ka filmirollid nii Hollywoodi kui Bollywoodi filmides. Kuigi selle suve «Baywatchi» film, kus naine mängis antikangelast Victora Leedsi, ei toonud nii palju sisse, kui tootjad lootsid, tõstsid Chopragi sissetulekuid piisavalt erinevad reklaamlepingud, mille hulgas on näiteks ka Pantene.

9. Amitabh Bachchan, aastasissetulek: 9 miljonit dollarit (ehk 7,55 miljonit eurot) 

Amitabh Bachchan. Foto:
Amitabh Bachchan. Foto: Foto: Rajanish Kakade/AP

74-aastane Bollywoodi raudvara on aja jooksul võtnud ette märksa tõsisemad ja keerulisemad rollid, olles näiteks 2016. aasta filmis «Pink naisõiguste advokaadiks. Selle edetabeli kõige vanem liige teenib oma sissetuleku nii filmides kui telesaadetes osalemise eest. Näiteks on ta taas nüüd juba 9. hooaega eetrisse mineva telesaate «Kes tahab saada miljonäriks?» saatejuht pärast kolmeaastast vaheaega.

10. Ranbir Kapoor, aastasissetulek: 8,5 miljonit dollarit (ehk 7,13 miljonit eurot) 

Ranbir Kapoor (vasakul) koos Sanjay Duttiga. Foto:
Ranbir Kapoor (vasakul) koos Sanjay Duttiga. Foto: Foto: STR/AFP

Bollywoodis esimesi samme tegev Kapoor teenis oma sissetuleku esikfilmi «Ae Dil Hai Mushkil» peaosa eest. Film teenis juba esimese nädalaga Indias 540 000 dollarit (ehk 453 020 eurot). Ka Kapoor on mitme brändi reklaamnägu, muuhulgas näiteks aluspesutootjale Macroman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles