Täna väisab Tallinna suur ports kruiisituriste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist Tallinna vanalinnaga tutvumas
Turist Tallinna vanalinnaga tutvumas Foto: Erik Prozes

Pühapäeval külastab Tallinna kuni 7950 kruiisituristi – kui esimesed kolm laeva sildusid kell 8, siis neljandat on oodata keskpäeval.

Laevadest suurima, agentuuri CF&S vahendusel saabunud Regal Princessi pardal oli kuni 3600 turisti. Agentuuri Estma vahendusel saabunud Marina pardal on 1100 ja Costa Pacifica pardal 2800 turisti. Ka viimane pühapäevane laev, Ocean Majesty saabub Tallinna Estma vahendusel ning toob endaga kuni 450 turisti.

Regal Princess viibib tänavusel hooajal Tallinnas juba 12. korda. 330-meetrine laev lahkub kruiisilaevade kai äärest kell 17 ja sel hooajal enam ei naase.

Marina jaoks on seekordne külastus kuues ja Tallinnast lahkub alus kell 18. Viimast korda sel hooajal väisab 238 meetri pikkune laev Tallinna 17. septembril.

Costa Pacifica jaoks on pühapäevane Tallinna-külastus neljas ning jääb 290 meetri pikkuse laeva jaoks lõppeval hooajal samuti viimaseks. Laev annab otsad juba kell 13.

Keskpäeval silduv 135 meetri pikkune Ocean Majesty on Tallinnas kolmandat ja viimast korda sel hooajal ning lahkub viimasena, kell 18.30.

Tänavuse kruiisihooaja jooksul on Tallinnasse kokku oodata 314 kruiisilaevakülastust, mis toovad Eesti pealinnaga tutvuma üle 500 000 inimese. Kaheksa laeva külastavad Tallinna esmakordselt. Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 333,3 meetri pikkune MSC Fantasia, mis võtab pardale 3800 reisijat ja on läbi aegade pikim Tallinnas peatunud kruiisilaev.

Kahel päeval, 21. mail ja 20. juulil peatusid Tallinnas korraga kuus erinevat kruiisilaeva. Tihedaimad päevad on tänavu olnud 7. juuni, 29. juuni, 3. juuli ning ka 1. august, mil linna külastas üle 9000 kruiisireisija.

Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 271 korda, laevade pardal oli kokku 474 000 kruiisireisijat.

Kruiisihooaeg Läänemerel kestab üsna lühikest aega – mai algusest kuni septembri keskpaigani, mil ilm veel ilus on. Piirkonna põhiline tõmbenumber on Peterburi, millele sekundeerivad Läänemere-äärsete riikide pealinnad Kopenhaagen, Stockholm, Helsingi ja kasvava populaarsusega Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles