Lidl andis teada Eestisse ja Lätti laienemise orienteeruva aja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidli ostukärud
Lidli ostukärud Foto: SCANPIX

Kuigi tuntud Saksa toidupoodide kett Lidl on Baltimaadest lõpuks jala maha saanud Leedus, võib selle kauplusi juba mõne aasta pärast leida ka Eestist ja Lätist.

«Me laiendame oma tegevust Eestisse ja Lätti 2020. aastatel,» märkis Soome Lidli tegevjuht Lauri Sipponen e-kirja vahendusel, vahendab Kauppalehti. Küll aga ütles ta, et täpset kava, millal investeeringutega nendes kahes riigis algust tehakse, ei ole veel paika pandud. 

Kuigi juba 2000. aastate alguses ostis Soome Lidli toonane juht Antti Tiitola Eestis krunte, et piirkonda laieneda, otsustati toona plaanist loobuda, kuna siinne turg on liiga väike ja liiga tiheda konkurentsiga. Saksa toidupoodide kett leidis, et aeg ei ole siiatulekuks veel neile soodne ja krundid müüdi maha.

Nüüd on Lidl asunud uuele katsele. Esimene kauplus piirkonnas avati möödunud suvel Leedus. Selle aasta kevadel on Eesti meedias kajastatud juba ka mitme krundi vastu kas huvi tundmist või selle ostmist nii Tartus, Tallinnas kui Narvas.

Saksa päritolu toidupoodide kett tegutseb 28 Euroopa riigis. Sel suvel avati ka esimesed kauplused USAs. Baltikumi turu jaoks rajab Lidl uue ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles