Solaris juurutab jüripäeval Kataloonia armastustava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosid ja raamat
Roosid ja raamat Foto: SCANPIX

Sel laupäeval, 23. aprillil jagatakse Solarises rahvusvahelise raamatu ja roosi päeva puhul keskuse külastajatele 1000 roosi, mida on võimalik Apollo raamatukaupluses vahetada tasuta raamatu vastu.

Apollo turundusjuhi Tiia Laulu sõnul märgib 23. aprill jüripäeva, mida on mitmel pool maailmas hakatud tähistama ka raamatu ja roosi päevana. «Kataloonia traditsiooni järgi on sel päeval kombeks, et armastuse märgiks kingib mees naisele roosi ja naine mehele raamatu,» selgitas Laul.

Ta lisas, et Apollo järgib raamatu ja roosi päeval üpris täpselt legendi, nii et kõik inimesed, kes ulatavad raamatu ja roosi päeval Solarises asuva Apollo müüjatele roosi, saavad müüjalt omakorda vastu tasuta raamatu. 

«Solaris keskus kingib laupäevase tähtpäeva puhul külastajatele kokku 1000 roosi, mida on võimalik Apollos raamatu vastu vahetada, aga loomulikult saavad kõik kirjandushuvilised ka ise roosi raamatukauplusesse kaasa tuua,» märkis Solarise turundusjuht Georgi Viies.

1930-ndatest alguse saanud raamatu ja roosi päeva traditsioon toob 23. aprillil kataloonlased oma pealinna Barcelona tänavatele pidupäeva tähistama varastest hommikutundidest keskööni. Tähtpäeva puhul peetakse karnevali, tänavatel käib vilgas raamatumüük ning esitletakse kirjanike uudisteoseid.

1995. aastal kuulutas UNESCO Kataloonia raamatu ja roosi päeva ka rahvusvaheliseks raamatu ja autoriõiguste päevaks, rõhutades niiviisi kirjanduse erilist tähtsust üldises sotsiaalses ja kultuurilises arengus. 

Solaris on 43 000 ruutmeetrit hõlmav meelelahutus- ja elustiilikeskus, kus asub regiooni moodsaim 1830-kohaline teatri-, kontserdi- ja konverentsisaal Nokia Kontserdimaja, üheksa kinosaali, Tallinna Tantsuakadeemia, kohvikud-restoranid, Solarise Toidupood ja paljud teised kauplused.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles