Ida-Virumaale kerkib betoonelementide tehas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aserisse kavandatakse betoonitehast
Aserisse kavandatakse betoonitehast Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Osaühing G.K. Ehitus, mille omanik on Aserist pärit Gaido Kentem, ehitab kunagisse katusekivitehasesse betoonelementide tehase, mis annab tööd kuni poolesajale inimesele.

Ehitusettevõtja Gaido Kentem, kellele kuulub osaühing G.K. Ehitus, ning OÜ T.R. Tamme Auto asutasid eelmise aasta lõpus osaühingu Aseri Tööstuspark, millele kuuluvasse kunagisse katusekivitehasesse ehitatakse nüüd betoonelementide tootmise tehas.

Aastaid tühjalt seisnud katusekivide tehas Aseris, kus AS Wienerberger lõpetas tootmise juba selle kümnendi alguseks, on uue tööstuspargi oma. Nüüd rajab G.K. Ehitus sinna betoonelementide tehase, mis hakkab tootma nii seinapaneele kui ka valmis vannitoamooduleid, mida Eestis ei toodeta, kuid mille jaoks on turg olemas nii Soomes, Rootsis kui ka Norras, kirjutab Põhjarannik.

«Kui me esialgu planeerisime teha endisele katusekivitehasele juurdeehitise, siis nüüd ilmselt ehitame kogu tootmise olemasolevasse ruumi,» ütles Põhjarannikule Gaido Kentem, kelle sõnul sai määravaks vallavalitsuse nõue teha koos juurdeehitisega ka uus detailplaneering.

Uue tööstuse püstipanekuks kulub umbes pool aastat ning kokku luuakse tänu sellele 50 töökohta. Investeeringu maht on ligi kolm miljonit eurot.

«Kuna betoonelemente toodetakse Rakveres ning järgmine koht on Jõhvis, siis peame Aserit äärmiselt mõistlikuks asukohaks. Kui peaks õnnestuma tulevikus ka Aseri sadama idee ellu viia, on valmistoodete vedamine Skandinaaviasse samuti mugav ja tarneahel lühike,» põhjendas Kentem Põhjarannikule, miks saab tehase asukohaks Aseri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles