Aivar Riisalu firma ei saa kahjumist välja

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Toomas Tatar

Tartu linnapeaks pürgiva ettevõtja ja poliitiku Aivar Riisalu valdusfirma AS Hansabalt teenis mullu juba kolmandat aastat kahjumit. 

Hansabalt on möödunud sajandi lõpus asutatud ettevõte, mille alla kuulub rida firmasid, teiste hulgas näiteks kinnisvarahaldusfirma Gamma Agentuuri OÜ, kauabndusfirma Aestii Supply OP ja haldusettevõte Viis Invest OÜ. 

Hansabalt oli ka pikaaegne Kuutsemäe puhke- ja suusakeskuse omanik, kuid eelmise aasta keskel otsustas Riisalu keskust opereeriva ettevõtte Äärmusliku Spordi ASi maha müüa.

Kuigi Hansabalt ASil on käsi sees väga erinevates ettevõtmistes, kukkus firma käive möödunud aastal kaks ja pool korda, jäädes miljoni euro kanti. Kui 2015. aasta kahjum ulatus üle 350 000 euro, siis möödunud aastal õnnestus seda vähendada 78 000 euroni. Hansabalti arvel on siiski enam kui pool miljonit eurot eelmiste perioodide jaotamata kasumit.

Lisaks vabanes Riisalu ettevõte Viis Invest OÜ möödunud aastal ka metallkonstruktsioonide tootmis- ja paigaldusfirmast Temeko Metall OÜ, mis läks 2015. aasta lõpus saneerimisele ja mis leidis paar kuu pärast kohtus ka kinnituse.

Riisalu põhjendas 2016. aasta märtsis BNSile, et Temeko Metall on raskustes, kuna firma peamine turg Soome kukkus kokku. «Sisuliselt sellel hetkel kui asjad hakkavad alla käima, hakkavad meie partnerid ka keskmiselt rohkem sigatsema,» rääkis Riisalu toona, lisades, et ta ei soovi seda teemat täpsemalt kommenteerida.

Möödunud aasta lõpus läks aga Temeko Metall Soome omanikega ettevõtte Industrial Service Partners OÜ kätte. Tänavu juuli lõpus esitas metallifrima aga Harju Maakohtule pankrotiavalduse. Esimene kohtuistung toimub 21. septembril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles