Soome tööle minnes võib saada trahvi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Soome uue seaduse kohaselt võib töötaja lähetamine Soome lõppeda trahviga, teatas advokaadibüroo SORAINEN vandeadvokaat Paul Künnap.

Suvel vastuvõetud seaduse alusel hakkab Soome töötajate lähetamisel kehtima 1. septembrist uus rangem kord. Seekord ei puuduta muudatused ainult ehituse valdkonda või tööjõu renti, vaid võivad mõjutada igat Eesti ettevõtet, kes saadab kasvõi lühiajaliselt töötajaid Soome, kirjutab Äripäev.

Künnap selgitas, et uue korra kohaselt on välismaisel tööandjal töötajaid Soome saates kohustus eelnevalt sellest Soome tööinspektsioonile teatada. Teade on nõutav, kui töölähetus toimub tööandja ja Soome tellija vahelise lepingu täitmiseks (näiteks teenuse allhange, toote paigaldus vms), kui töölähetus suundub grupi teise ettevõttesse (näiteks emaettevõte saadab koolitaja tütarettevõttesse) või kui tegu on tööjõurendiga.

Grupisisesed töötajate liikumised on lubatud ilma teadet esitamata, kui nende kestvus on kuni viis tööpäeva nelja kalendrikuu jooksul.

Loe lugu pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles