Meelis Milderi ettevõte müüs osaluse Baltikas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Milder on juhtinud Baltikat pikki aastaid.
Meelis Milder on juhtinud Baltikat pikki aastaid. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Rõivatootja Baltika AS juhatuse liikme Meelis Milderi ettevõte BMIG OÜ müüs täielikult osaluse Baltikas, samas suureneb Milderi kontrollitav osalus 3,52 protsendini.

«Käesolev tehing lahendab minu, Swedbank ASi ja BMIG OÜ jaoks pika ja keerulise laenulepingu suhte. Asutasime BMIG OÜ 2002. aastal koos tolleaegsete Baltika juhatuse liikmete ja mõne erainvestoriga. Eesmärgiks oli luua investeerimisfirma, mis täiendavalt konsolideeriks tollase juhatuse huvi panustada Baltika arengusse ja kaasaks investeerimiseks vajalikku lisaraha. Aastate jooksul kasvas BMIG OÜ Baltika üheks suurimaks aktsionäriks, kasutades selleks nii omanikutulu kui pangalaene,» sõnas Milder börsiteate vahendusel.

«Aastal 2008 alanud majanduskriis tingis vajaduse restruktureerida AS Swedbanki antud laenud ja esitada pangale omanike poolt lisatagatisi ning käendusi. Uut laenulepingut jäid tagama lisaks BMIG OÜ-le kuuluvale 4,75 miljonile AS Baltika aktsiale veel 1,23 miljonit BMIG OÜ osanike isiklikku aktsiat,» ütles Milder.

Augustis 2017 sõlmis Milder Swedbankiga kokkuleppe BMIG OÜ laenulepingu väljaostmiseks pangalt. «Laenulepingu väljaostu finantseerin kõigi BMIG OÜ-le kuuluvate Baltika aktsiate ning 99 967 mulle kuuluva aktsia müügiga Baltika suuraktsionäridele ning täiendavalt omapoolsete vahendite kaasamisega. Samal ajal omandan kõigi tehingute lõpule viimise tulemusel ainuosaluse OÜs BMIG ning enamuse kaasomanike isiklikest aktsiatest. Jätkan AS Baltika tegevjuhina ning olulise aktsionärina,» sõnas ta.

Luksemburgis baseeruv investeerimisfond KJK Fund Sicav-SIF, mida nõustab Soome kapitalil põhinev varahaldusettevõtte KJK Capital, on AS Baltika aktsionär alates 2010. aastast. «Näeme häid võimalusi Baltika väärtuse kasvuks lähiaastatel  eelkõige seetõttu, et Baltika müük eksportturgudel on olnud edukas ning e-müük on viimastel aastatel tänu erinevatele tegevustele oluliselt kasvanud, mis omab ettevõtte käekäigule tulevikus märkimisväärset mõju,» ütles KJK Capitali juhtivpartner Kustaa Äimä pressiteate vahendusel.

Kõigi seotud tehingute lõpuleviimisega suureneb septembris Meelis Milderi personaalne osalus AS Baltikas seniselt 2,48 protsendilt 2,98 protsendile, millega tema kontrollitav osalus suureneb 3,06 protsendilt 3,52 protsendini.

Seoses aktsiate ostuga 30. augustil 2017 suurenes Luksemburgis baseeruv ja Soome varahaldusettevõtte KJK Capitali nõustatud investeerimisfond KJK Fund Sicav-SIF osalus Baltika ASis 38,90 protsendini ja Itaalia varahaldusettevõte E.Miroglio Finance S.A. osalus 17,78 protsendini. Seoses aktsiate müügiga 30. augustil 2017 puudub BMIG OÜ-l aktsiaseltsis Baltika osalus.

Baltika Grupp on Baltikumi juhtiv moebrändide maja, millele kuulub viis rahvusvaheliselt edukat moemärki – Monton, Mosaic, Baltman, Bastion ja Ivo Nikkolo. Baltika jaekaubandusvõrk hõlmab 94 brändipoodi Eestis, Lätis ja Leedus. Baltika Grupis töötab Baltikumis kokku enam kui 1000 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles