Gonsiori tänav rekonstrueeritakse 9,1 miljoni euro eest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonsiori tänav.
Gonsiori tänav. Foto: Sander Ilvest

Viie pakkumuse hulgas võitis Gonsiori tänava rekonstrueerimisprojekti Trev-2 Grupp AS. Rekonstrueerimise kogumaksumuseks on 9,1 miljonit eurot, teatas Tallinna linnavalitsus.

Rekonstrueeritava Gonsiori tänava pikkus alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni on ligikaudu 1,5 kilomeetrit. Lisaks kuuluvad projekti mahtu Laagna tee ja K. Türnpu tänava rekonstrueerimine ning J. Kunderi tänava serva jalgrattatee rajamine pikkusega umbes 900 meetrit. Torupilli Selveri juurde on projekteeritud 173 parkimiskohta ja täiendavad bussipeatused. 

Laagna tee ja Türnpu tänava rekonstrueerimine ning parkla ehitust on kavas alustada 2017. aasta septembris ning 2018 alustatakse Gonsiori tänava ümberehitust.

Gonsiori tänav on projekteeritud kokku kolme sõidurajaga, sealhulgas rajatakse mõlemas sõidusuunas ühissõidukirajad ning keskmine sõidurada on muutsuunaliiklusega sõidurada, kus hommikusel perioodil toimub liiklus suunaga kesklinna poole, õhtul aga vastupidi – suunaga Lasnamäe poole.

Kokku rekonstrueeritakse projekti mahus sõidu-, kõnni- ja kergliiklusteid ligi 4,9 kilomeetrit. Lepingu tähtaeg on 2018. aasta august.

Tegemist on projektiga, millest Ühtekuuluvusfondi toetuse määr on 85 protsenti ja Tallinna linn rahastab 15 protsenti ehitustööde maksumusest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles