PRFoodsi üldkoosolek kiitis heaks Soome kalamüüja ostmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala
Kala Foto: SCANPIX

AS PRFoods aktsionäride üldkoosolek kiitis esmaspäeval heaks Soome kala müügi ja impordiga tegeleva Oy Trio Trading Ab aktsiate omandamise 3 miljoni euroga.

Üldkoosolekust võttis osa 20 aktsionäri, kellele kuulub 70,9 protsenti kõikidest häältest. Poolthääli oli 99,96 protsenti ning vastuhääli 0,04 protsenti, teatas PRFoods börsile.

Augusti alguses andis PRFoods börsile teada, et PRFoodsi tütarettevõte Saaremaa Kala AS ostab 3 miljoni euroga Soome ettevõtte Oy Trio Trading Ab.

Oy Trio Trading Ab tegutseb Soomes Kokkolas. Trio impordib Skandinaavia kala ja karpkalu ja ettevõtte tegevusalade hulka kuulub ka kalatoodete eksport ja lõhe fileerimine. Ettevõtte möödunud aasta käive oli 51,4 miljonit eurot ja käesoleva aasta esimese poolaasta käive 30,2 miljonit eurot, mis on summaarselt 10 miljonit eurot rohkem kui PRFoodsi käive.

Lisaks 3 miljonile eurole on müüjatel Ville Sammallahtil ja Mats Storbjörkil kummalgi õigus saada viie aasta jooksul 1,5 protsenti Trio Tradingu kulumieelsest kasumist (EBITDA), juhul kui nad jätkavad ettevõttes töötamist. Samuti on neil õigus PRFoods kontserni müügil saada kokku kuni 675 000 eurot, kui nad jätkavad ettevõttes töötamist.

PRF kavatseb ostuhinda finantseerida omavahenditest ja 2,5 miljoni euro suuruse laenuga, mida taotleb SEB Pangast.

PRFoods kontsern ja Trio Trading on omavahel kaubanduslikus suhtes. Möödunud aastal ostsid PRFoods tütarfirmad Heimon Kala oy ja Vettel OÜ Trio Tradingult kala kokku summas 15,9 miljonit eurot. Samas müüs Heimon Kala Oy Trio Tradingule kokku 5,7 miljoni euro eest.

Peale kavandatavat tehingut jätkavad Trio Trading Ab juhatuses Mats Storbjörk ja Ville Sammallahti. Neile lisandub Indrek Kasela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles