Internetihiidude saatus selgub Tallinnas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo New Yorgi 5. avenüü esinduspoe ees.
Apple'i logo New Yorgi 5. avenüü esinduspoe ees. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/

Prantsusmaa ja Saksamaa rahandusministrid plaanivad septembris Tallinnas toimuval Euroopa Liidu rahandusministrite kohtumisel esitleda internetihiidude maksustamise ideed.

«Meie ettepanek on, et võtame võrdluspunktiks nende suurte ettevõtete käibe ja kasutame seda tegemaks kindlaks maksutaseme, et nad maksaks iga riigi, kus nad raha teenivad, eelarvesse,» ütles Prantsusmaa rahandusminister Bruno Le Maire pühapäeval.

Samas nentis Le Maire, et sarnaseid ettepanekuid on varem edutult tehtud ka Euroopa Liidu ja OECD tasandil. «Praegu on need kõnelused veninud,» ütles Le Maire.

Internetihiiud nagu Google, Apple, Facebook ja Amazon, on sattunud Euroopa Liidu tule alla, kuivõrd ettevõtted kasutavad keerukaid skeeme deklareerimaks tulu madalaimate maksumääradega riikides.

Hiljaaegu jäi Prantsusmaa riigikassa kaotajaks kohtuasjas, kus nõuti Google'ilt 1,1 miljardit eurot kaotatud maksutulu. Kohus leidis aga, et Google Iiiri tütarfirma ei ole Prantsusmaal maksustatav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles