Norra spordirõivaste tootja kolib peagi uude vabrikusse

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trimtexi tootmishoone Pärlimõisa teel.
Trimtexi tootmishoone Pärlimõisa teel. Foto: Mailiis Ollino

Loode-Pärnu tööstusalal on ehitustööd lõpusirgel osaühingu Trimtex Baltic uues vabrikus.

Ettevõtte tegevjuhi Maiu Antsmaa ütlust mööda hakkab ehitaja töid lõpetama ja senisest asukohast Pärnus Haapsalu maanteel loodab firma üle kolida septembri keskel.

Suured tootmisseadmed püütakse ühest asukohast teise viia sujuvalt mõne nädala jooksul. Antsmaa arvas, et  ümberasumine katkestab töö vaid mõneks päevaks. Serverid ja arvutid töökohas seadistatakse nädalavahetusel.

Pisut võib töötempot maha võtta uues kohas seadmete käivitamine ja testimine. "Oktoobris läheb tootmine edasi kindlasti täiskäiguga," kinnitas tegevjuht.

Maja ehituse alguses polnud veel selge, kas koos Trimtexiga asub ümber kunagises Marati majas sama katuse all paiknev partner Protex Balti, millelt Trimtex ostab õmblusteenust. Nüüd kinnitas Antsmaa, et partner tuleb uutesse ruumidesse. "Osa uue maja ruumidest eraldatakse teisele firmale," sõnas ta.

Trimtexi vastne 5600ruutmeetrine vabrik on küllalt ruumikas, et katta pinnavajadus järgmiseks kümneks aastaks. Hoone on projekteeritud nii, et vajadusel seda juurdeehitusega laiendada.

Ettevõtte üks omanikest Tor Eivind Augland lausus tänavu märtsis nurgakivipeol Pärnu Postimehele, et kohe pärast kolimist töötajaid juurde ei palgata, kuid tuleval aastal läheb enam töökäsi vaja küll. Auglandi hinnangul on esialgu peamine, et uue majaga paraneb töökeskkond, kuna senised ruumid kippusid kitsaks jääma.

Trimtex Balticu emaettevõte on 1976. aastal asutatud Norra ettevõte Trimtex Sport AS. Firma peakontor paikneb Lõuna-Norras, ent seal on vaid üldjuhtimine ja müügiosakond. Kogu tootearendus ja tootmine on koondatud Pärnusse.

Pärnus tehti spordirõivaste valmistamisega algust 2008. aastal. Rõivastele lõigatakse vajalikke detaile ja trükitakse Trimtexis, õmblustöö ostetakse allhankega sisse. Müügitellimused planeeritakse samuti Pärnus. Trimtex Baltic annab tööd 92 inimesele.

Põhispordialad, mille harrastajaile Trimtex rõivaid valmistab, on orienteerumine, murdmaasuusatamine, kergejõustik, jalgrattasõit ja triatlon. 2012. aastal tõusis firma käive järsult tänu Norra ja Rootsi armee spordirõivaste tellimusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles