Äsjavalminud Veerenni tervisekeskus müüdi Vene kinnisvaraärimeestele (8)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerenni Tervisekeskuse lähedale võib peagi sama arendaja uue tervisemaja püsti panna.
Veerenni Tervisekeskuse lähedale võib peagi sama arendaja uue tervisemaja püsti panna. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinnas Veerenni linnaosas sel suvel valminud Veerenni tervisekeskus müüdi suve keskel Vene investoritele, kes mõnda aega tagasi ostsid ära ka De la Gardie kaubamaja Tallinna vanalinnas. Postimehele teadaolevalt jäi tehingu maksumus ligi 15 miljoni euro kanti.

«Oli päris huvitav tehing,» rääkis tehingut vahendanud Catella Corporate Finance tegevjuht Aavo Kokk. «Müüsime maja juba siis, kui see oli alles valmimise järgus ning tehingu viimases faasis oli fookus sellel, et maja saaks tõesti ka valmis selliste parameetritega nagu müüja ostjale lubanud oli,» selgitas ettevõtja.

Suvel valminud seitsmekorruselise tervisekeskuse arendasid välja Eestis tegutsev Rootsi kinnisvaraarendaja Fredrik Gyllenhammer ja meditsiiniettevõtja Tarmo Laanetu koos Rootsi finantsinvestoritega. Hoone müüdi 30. juunil Gaudium Capitalile, mille juhatuse liige on Swedbanki Rumeenia tehinguga avalikkuse tähelepanu alla sattunud Kristel Meos, omanikeks aga Vene investorid. 

Delfi Ärileht kirjutas 2016. aasta lõpus, et Meosi ettevõte Zenith Capital Management aitab korraldada Vene rikaste rahaasju Eestis. Zenith Capital Management ettevõte ka Gaudium Capitali omanikfirma Summus Capitali asutaja. Ettevõtte omanikud on Boris ja Dmitri Skvortsov. Äripäeva andmetel ostis viimastele kuuluv ettevõte Lepidus Invest 2014. aastal ära ka De la Gardie kaubamaja Tallinna vanalinnas.

Tervisekeskus müüdi uutele omanikele juba rentnikega, kellega on sõlmitud pikaajalised lepingud. «Nad ostsid võimalikult pika lepingulise kasvuga kinnisvara,» rääkis Kokk. Tema sõnul on olemasolevate rentnikega enamasti sõlmitud kümneaastased rendilepingud.

Hoone ankurrentnik on Eesti suurim meditsiinilabor SYNLAB. Lisaks tegutsevad tervisekeskuses Confido erakliinik, Sinu Arst perearstikeskus, Südameapteegi apteek ja keskkontor ning Mamo kohvik. Kokk ütles, et hoones veel mõned väiksemad vakantsed pinnad, kuid uued omanikud tegelevad juba ka neile rentnike leidmisega. Tehingu läbirääkimised kestsid tema kinnitusel pea aasta. 

Koka sõnul on Veerenni-Tehnika-Filtri ringristmiku piirkond on viimasel ajal üks huvitavamaid kinnisvaraarenduse piirkondasid. «See on piirkond, mis hakkab päris kõvasti arenema. See on nii lähedal kesklinnale ja seal on suhteliselt suured krundid. Mitmed tugevad kinnisvaraarendajaid on sinna ostnud krunte ja neid ehitustegevuseks ette valmistanud,» rääkis ta.

Tervisekeskuse arendaja Fredrik Gyllenhammer märkis, et üha suurem hulk meditsiinisektori ettevõtteid on huvitatud uutest ruumidest ja parema asukohaga hoonest, mistõttu on nad pärast Veerenni Tervisekeskuse valmimist asunud pidama läbirääkimisi mitmete ettevõtetega, et ehitada äsjavalminud hoone kõrvale veel üks 7000-ruutmeetrise rendipinnaga meditsiinimaja.

Postimehele teadaolevalt jäi tehingu maksumus ligi 15 miljoni euro kanti.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles