Tartus lahvatas hotellibuum

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu hotelliärimees Verni Loodmaa.
Tartu hotelliärimees Verni Loodmaa. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu hotelliturg on lühikese ajaga kasvanud väga kiiresti – aastaga lisandus 375 tuba ehk umbes kolmandiku võrra enam, kui oli seni sealsel majutusturul üldse tube.

Eelmise aasta aprillist kuni selle aasta aprillini on uksed avanud hotellid Lydia, V Spaahotell ja Sophia, hostel Hektor ning valmis Tartu hotelli laiendus, mis tõid turule ühtäkki 375 tuba ligi 900 voodikohaga, kirjutab Äripäev.

Kui vastvalminud hotellid välja arvata, oli Tartu linnavalitsuse ettevõtluse osakonna andmeil 2016. aastal koos hostelite, külaliskorterite ja kodumajutustega kokku umbes 1100 tuba 2300 voodikohaga.

Hotellikohtade arvu kiire kasv lühikese aja jooksul on sarnane 2007. aastaga, kui valmis 205 toaga hotell Dorpat. Suure hotelli tulek suurendas toona hotellitubade arvu Tartus peaaegu kaks korda.

Hotellide Pallas, London ja Sophia juhatuse liikme ning ühe omaniku Verni Loodmaa sõnul on see juhuste kokkusattumus, et aasta jooksul mitu hotelli uksed avas. «Aastaid ei lisandunud Tartusse hotellitube juurde, aga eks ettevõtjad ju jälgivad turul toimuvat,» ütles ta. «Kui ühel hetkel tundus, et nüüd on aeg küps, et mõni hotell juurde teha, siis see mõte ei tulnud ainult ühel ettevõtjal, vaid see tuli korraga mitmel ettevõtjal.»

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles