Janek Kalvi: läbirääkimised jaapanlastega kulgevad budistlikus vaimus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Kalvi
Janek Kalvi Foto: Peeter Langovits

Eesti alkoholitootja Liviko on jõudnud lõpusirgele läbirääkimistel Jaapani suurima alkoholi hulgimüüjaga edendamaks Liviko lahjade alkojookide müüki tõusva päikese maal.

Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul on pool aastat kestnud läbirääkimised jaapani partneriga andnud kogemuse Aasia kultuuri kohta, kirjutab Best Marketing.

Üks läbirääkimiste episood kujutas endast kahe tunni pikkust sessiooni, kus arutati üht päevakorrapunkti, milleks oli Liviko toote pakendi ja etiketi sobivus. Jaapani partneri poolt oli selle arutelu juures 10 inimest.

«Süvenemine kõigesse, kuni pisidetailideni ja budistlikus rahus selleks kuluva aja kulgemise jälgimine on meile õpetanud mitte ootama kiireid tulemusi Aasiasse panustamisel,» ütles Kalvi.

Liviko alustas eksporti Jaapanisse 2009. aastal. Mullu juunis omandas ettevõtte poole ühest jaapani impordi- ja distributsiooniettevõttest. Jaapanisse ekspordib Liviko Vana Tallinna likööri, Viru Valge viinasid ja Viru Valge Cooler lahjasid alkojooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles