Tallinna külastab täna mitu tuhat kruiisituristi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kruiisituristid Tallinna vanalinnas
Saksa kruiisituristid Tallinna vanalinnas Foto: Albert Truuväärt/Scanpix

Neljapäeval sildub Tallinnas kolm kruiisilaeva, mis toovad pealinnaga tutvuma kuni 3600 kruiisituristi.

Kell 7 saabus Tallinna kruiisifirmale Noble Caledonia kuuluv kruiisilaev Island Sky kuni saja turistiga pardal. Alus lahkub Tallinna vanasadamast kell 16.

Kell 9 saabub kava kohaselt kruiisifirma Carnival Corporation 293-meetrine alus Costa Mediterranea. Ristluslaeval seilavad Kuni 1500 turisti veedavad Tallinnas päeva ja lahkuvad linnast kell 17.

Samuti kell 9 peaks Tallinna vanasadamas silduma Mediterranean Shipping Company alus MSC Magnifica kuni 2000 kruiisituristiga pardal. 294-meetrine alus lahkub Tallinnast kell 16.

Tänavuse kruiisihooaja jooksul on Tallinnasse kokku oodata 314 kruiisilaevakülastust, mis toovad Eesti pealinnaga tutvuma üle 500 000 inimese. Kaheksa laeva külastavad Tallinna esmakordselt. Suurim sel aastal Tallinnas peatuv laev on 333,3 meetri pikkune MSC Fantasia, mis võtab pardale 3800 reisijat ja on läbi aegade pikim Tallinnas peatunud kruiisilaev.

Kahel päeval, 21. mail ja 20. juulil peatus Tallinnas korraga kuus kruiisilaeva. Tihedaimad päevad olid 7. juuni, 29. juuni, 3. juuli ja 1. august, mil linna külastas üle 9000 kruiisireisija.

Eelmisel aastal peatusid kruiisilaevad Tallinnas 271 korda, laevade pardal oli kokku 474 000 kruiisireisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles