Warren Buffett sõi Goldman Sachsi kasumi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Investeerimispanga Goldman Sachs esimese kvartali kasum vähenes aastataguse ajaga võrreldes 72 protsenti, sellest kadus enamus legendaarse investori Warren Buffetti kaukasse.

Panga esimese kvartali kasum oli 2,7 miljardit dollarit ehk 1,56 dollarit aktsia kohta. Seda on pea kaks korda rohkem kui analüütikud ootasid, kuid aastataguse 3,5 miljardi dollari ehk aktsia kohta  5,59 dollariga võrreldes muidugi oluliselt vähem.  

Kasumi vähenemises saab süüdistada Buffetit, kirjutab Rootsi E24. Warren Buffett investeeris Goldman Sachsi finantskriisi ajal ja nüüd on selge, et see investeering tasus ennast ära. 2008. aastal, mil finantskriis täiel rinnal möllas, ostis Buffetti investeerimisfirma Berkshire Hathaway  5 miljardi dollari eest aktsiaid. Sisuliselt oli see laen, millega Berkshire Hathaway ei saanud ettevõttes mingit võimu, küll aga garanteeritud omanikutulu 10 protsenti.

Nüüd on Goldman Sachsi jaoks ajad paremad ning asjaolusid arvestades ei ole imeks panna, et kuu aega tagasi teatas pank, et ostab aktsiad tagasi. Kõige selle kokkuvõttes teataski pank täna 72-protsendilisest kasumi kahanemisest, mille põhipõhjus oli ühekordne 1,64 miljardi dollari suurune dividend.

Ilma Buffetti investeerimisfirmale makstud suure dividendina oleks Goldmani esimese kvartali kasum olnud 4,38 dollarit aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles