Euroopa Komisjon võtab luubi alla Monsanto ja Bayeri ühinemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monsanto ja Bayeri logod
Monsanto ja Bayeri logod Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon algatas põhjaliku uurimise Monsanto ülevõtmisesse Bayeri poolt, kahtlustades, et ühinemine vähendab konkurentsi pestitsiidide, seemnete ja geneetiliste tunnuste vallas.

«Seemned ja pestitsiidid on põllumeestele ja seega ka tarbijatele väga tähtsad. Me peame tagama tõhusa konkurentsi, et põllumeestel oleks ligipääs uuenduslikele toodetele, paremale kvaliteedile ning konkurentsivõimelisele hinnale,» ütles Komisjoni konkurentsivolinik Margrethe Vestager pressiteate vahendusel.

«Samal ajal peame säilitama ka keskkonda, kus ettevõtted saaksid läbi viia uuendusi ning investeerida tootearendusse,» lisas ta.

Nii Bayer kui Monsanto tegelevad mitteselektiivsete herbitsiidide, seemnete ja geneetiliste tunnustega ning ühinemine teeks ettevõttest antud valdkondades ülemaailmse turuliidri. Lisaks sellele märkis Komisjon, et ühinemine toimuks juba niigi väga kontsentreeritud tööstuses, kus hiljuti on ühinenud ka Dow ja Dupont ning Syngenta ja ChemChina.

Ühinemise rahvusvahelise mõõtme tõttu teeb Euroopa Komisjon asja uurimisel tihedat koostööd ka teiste ametitega, nende seas USA justiitsministeeriumi ning Austraalia, Brasiilia, Kanada ja Lõuna-Aafrika konkurentsiametitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles