Bloomberg: inimestel saab tööst kõrini 35-aastaselt (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööind raugeb
Tööind raugeb Foto: SCANPIX

See on aeg, kui tööl käimine ei tundu enam põnev ning uudsus on kadunud. 

Vanemad töötajad on tööjuures õnnetumad kui noored, selgub Suurbritannias läbi viidud küsitlusest. Iga kuues töötaja, kel vanus rohkem kui 35, kinnitas, et ei ole tööga rahul. Alla 35-aastaste seas oli rahulolematuid poole vähem. Iga kolmas töötaja vanuses 55 ja üle selle vastas ,et neid ei hinnata tööjuures, vahendab Bloomberg.

Kui vanusega koos on kasvanud ka positsioon ettevõttes, käib sellega kaasas ka lisastress ja suurem vastutus. Kui tõus karjääriredelil on aga olnud nigel, valmistab see jälle pettumust. Koos vanusega tõuseb ka palk, kuid selle võrra on suuremad ka kulutused.

«Tuleb hetk, kus sa kas ei ole piisavalt saavutanud, töö on su läbi põletanud või tunned, et perekond on tegelikult tähtsam,»  kirjeldas olukorda Manchesteri ärikooli uurija Cary Cooper.

Asi võib olla ka sellest, et noorematel töötajatel on madalamad ootused, suuremad lootused ning nad ei ole veel läbi põlenud.

Cooperi kinnitusel ei ole olukorda aga lootusetu. Esiteks aitab see, kui leida tööjuurest sõpru, teiseks on oluline leida isiklikke projekte, milles osalemine pakub tööajale põnevust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles