ERGO: veekahjude ja varguste hulk kasvab

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERGO Kindlustus.
ERGO Kindlustus. Foto: Elmo Riig

Septembris kasvasid ERGO hüvitised viiendiku võrra, kusjuures hüppeliselt on tõusnud veekahjude ja varguste eest kompenseeritav.


Varakindlustuses korvas selts 158 juhtumit summas ligi 7 miljonit krooni. Enamiku kindlustusjuhtumitest põhjustasid veeavariid kodudes ning hüppeliselt kasvanud vargusjuhtumid ettevõtetes.



Veeavariide rohkus on märgiks kütteperioodi algusest, millega kaasneb ohtralt küttesüsteemide lekkeid. Vargusjuhtumite kasvu võib aga seostada majandusjahtumise ja suurenenud tööpuudusega.



«Tõenäoliselt on oodata varavastaste kuritegude kasvu jätkumist, mistõttu on oluline pöörata enam tähelepanu oma vara kaitsmisele korralike lukkude ja valvesignalisatsiooniga. Kahjude suurenemise ja sagenemise tõttu muutub ka kindlustuskaitse olemasolu päev-päevalt vajalikumaks, et pärast õnnetust elu taas rööpasse seada,» märkis ERGO varakahjude osakonna juhataja Erko Makienko.

Igas tööpäevas hüvitas ERGO 88 kahjujuhtumit. Keskmiseks hüvitise summaks kujunes septembris enam kui 24 000 krooni.
Käesoleva aasta esimese üheksa kuuga on ERGO kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 444 miljoni krooni ulatuses, mis on viiendiku võrra rohkem võrreldes möödunud aasta sama perioodiga.

Septembris korvas selts enim kaskokindlustuse kahjusid 21 miljoni krooni ulatuses. Järgnesid liikluskahjude hüvitised summas 18 miljoni krooni. Võrreldes aasta varasema perioodiga on kaskohüvitiste arv suurenenud ligi poole võrra, 983 juhtumile ning hüvitiste summa kasvanud 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles