Graafik: jõukaks saavad need, kes on õnnelikud ja laisad (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ega laiskust anna häbeneda
Ega laiskust anna häbeneda Foto: SCANPIX

Maailma tootlikumate riikide edetabelist selgub, et paremini läheb riikidel, kus inimeste töönädalad on pigem lühemad ning inimesed ise õnnelikumad. 

Expert Marketi igaastases ülevaates peetakse silmas, kus teenitakse kõige suuremat tulu kõige väiksemate töötundidega.

Tootlikkuse mõõduks on võetud SKT inimese kohta ning see on jagatud keskmise töötundide arvuga. Aluseks on võetud IMFi ja OECD andmed.

Eesti asub vaadeldud 35 riigi seas 26. kohal Tšehhi ja Slovakkia vahel. Soome on 13., Läti 30. ja Leedu 29. Esikolmikus on Luksemburg, Norra ja Šveits.

Aruande koostajad toovad välja, et elujärg ei parane, kui kauem tööl olla. Pigem on pikkadest päevadest kahju kui kasu. Kui Eestis tuleb esitatud andmete kohaselt inimese kohta keskmiselt 35,6 töötundi nädalas, siis Luksemburgis tuleb töötunde 29, Norras 27 ja Šveitsis 30.

Põhjamaades, mis on kõik kindlalt tabeli eesotsas, on lisaks lühematele töönädalatele ka maailma kõige õnnelikumad inimesed. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles