Fotod: ööbimine Tallinna kalleimas hotellitoas maksab tuhandeid eurosid

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendisviit Hiltonis
Presidendisviit Hiltonis Foto: Liis Treimann

Ööbimine Tallinna põnevamates hotellides maksab suvel mõne saja euro ringis. Presidendisviidis peatumise eest tuleb teinekord aga välja käia tuhandeid eurosid. 

Hilton Tallinn Park hotellis tuleb 1. septembril ligi 200 ruutmeetri suuruses presidendisviidis ööbimise eest välja käia 3 200 eurot.

Hilton Tallinn presidendisviit
Hilton Tallinn presidendisviit Foto: Liis Treimann

«Sviidi magamistoaga on ühendatud suur vannituba, mille naelaks on mullivann. Sviidi juurde kuulub ka nõupidamisteruum, köök, elutuba, kabinet, samuti on võimalik presidendisviiti ühendada kõrvalasuva kaheinimese toaga. Toas on kõrgtasemeline Bose helisüsteem, kolm HD televiisorit ja loomulikult tasuta kiire WiFi. Nagu kõikide sviitide broneerijatel, on ka Presidendisviidis peatujatel Executive Lounge´i sissepääs, kus lisaks hommikusöögile serveeritakse õhtusel ajal ka kergeid suupisted ning jooke,» märkis hotelli turundusjuht Kristi Toomet. «Viimati ööbis seal näiteks Weekend festivali üks esinejaid Chase & Status,» lisas ta. 

Hilton Tallinn Park presidendisviit
Hilton Tallinn Park presidendisviit Foto: Liis Treimann

1. septembril peaks Schlössle hotelli 96 ruutmeetri suuruses presidendisviidis ööbimise eest välja käima 1 535 eurot. Täishinnaga üüritakse tuba välja keskmisel kord kuus paariks ööks. «Kuid müüme ka odavamalt,» märkis Hotelli müügi ja turundusjuht Sergei Drobjatski.

Schlössle presidendisviit
Schlössle presidendisviit Foto: Erakogu

«Presidendisviit erineb teistest tubadest kuna seal on meeletult ruumi. Eraldi saun, mullivann ning kaks wc-d. Tavaliselt ööbivad seal inimesed koos oma perekonnaga, sest see mahutab kuni 7 inimest ning seal on eraldatud toad,» kommenteeris Drobjatski.

Schlössle presidendisviit
Schlössle presidendisviit Foto: Erakogu
Schlössle presidendisviit
Schlössle presidendisviit Foto: Erakogu

Radisson Blu hotelli presidendisviit on 133 ruutmeetrit ning peatumine maksab seal 1 100 eurot öö.

Radisson Blu
Radisson Blu Foto: Erakogu

«Presidendisviiti kasutatakse 4-5 korda kuus ning tavapäraselt selles toas elavad poliitikud, artistid, ärimehed. Tavakülastusest erineb see tihti sellega, et hotelli peadirektor võtab presidendisviidi külalise isiklikult vastu ning juhatab ta tuppa. Sel aastal meie presidendisviidis on ööbinud Ukraina riigipea Hr. Petro Poroshenko, Euroopa Parlamendi president Hr. Antonio Tajani, Austraaliast pärit laulja Natalie Imbruglia, vene lauljad Dima Bilan ning Sergey Lazarev, saksa artist Caroline Müller (C.C. Catch).Peale majutust kasutatakse meie hotelli presidendisviiti koosolekuruumina,» märkis  Radisson Blu hotellijuht Vitali Makejev.

Radisson Blu
Radisson Blu Foto: Erakogu
Radisson Blu presidendisviit
Radisson Blu presidendisviit Foto: Erakogu

Hotellis Telegraaf maksab ööbimine presidendisviidis 900 eurot. «Tähtsaid visiite on meil palju. Seega iga nädal on kasutuses,» rääkis turundusjuht Marko Karotam. Teiste hulgas on toas ööbinud näiteks Rootsi kroonprintsess Victoria  ja tema abikaasa prints Daniel, Alice Cooper, John McCain. 

Hotelli Telegraaf presidendisviit
Hotelli Telegraaf presidendisviit Foto: Erakogu
Hotelli Telegraaf presidendisviit
Hotelli Telegraaf presidendisviit Foto: Erakogu

Hotell Palace presidendisviidi suurus on 151,4 ruutmeetrit ja tegemist on hotelli rajaja Johannes Mürgi kunagise korteriga, seal peatumine maksab 600-700 eurot öö.

Hotelli Palace presidendisviit
Hotelli Palace presidendisviit Foto: Liis Treimann

«Kindlasti öökapiraamat, milleks on Justin Petrone «My Estonia» ja see ei ole juhuslik valik. Sisustuses oleme eelistanud eestimaist niipalju kui vähegi võimalik. Kraanikausid, dušialused ja vann on firmal Eumar, voodid on toodetud Viljandis Bed Factory poolt. Mõõbel on valdavalt Standardi toodetud. Kindlasti eristume Konrad Mägi teemaga ja sellega läheme kindlasti veel edasi ja sügavamale,» sõnas Hotell Palace müügi- ja turundusdirektor Tõnu Steinberg.

«Toa hind sisaldab lõõgastuskorruse kasutamist (treeningsaal, väike massaažipunktidega bassein, mullivann ning auru- ja leilisauna) Lisaks saabudes väike üllatus, hommikusöögi serveerime soovi korral tuppa ning õhtul teeme voodi üles. Auto parkimine maa-aluses valvega parklas või üheotsa transfeer lennujaamast on tasuta. Sviidis on ka oma saun ning ühenduksega kõrvaltoa saab võtta vajadusel lisaks,» lisas ta. 

Hotelli Palace presidendisviit
Hotelli Palace presidendisviit Foto: Liis Treimann
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles