Kolme kuuga kulutati ETK kauplustes üle 80 miljoni euro

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksimarket..
Maksimarket.. Foto: Ove Maidla.

ETK grupi I kvartali netokäive oli 82,5 miljonit eurot, suurenedes möödunud aasta sama ajaga võrreldes 7,3 protsenti.


ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul kasvas ETK grupp aasta alguskuudel mõnevõrra kiiremini kui turg tervikuna. «ETK Grupp kasvas aasta esimesel kahel kuul 6,8 protsenti, samas kui kogu toidu- ja esmatarbekaupade turg kasvas vaid 4,4 protsenti, sealhulgas spetsialiseerimata kauplused, kus on ülekaalus toidukaubad ja joogid, 3,9 protsenti,» märkis ta pressiteates.

Kauplusekett Konsum moodustas ETK käibest I kvartalis 47 protsenti, A ja O 23 protsenti ning Maksimarket 15 protsenti. Muude kaupluste osatähtsus ulatus 15 protsendini.

Konsumi müügitulu kasvas eelmise aasta I kvartaliga võrreldes 8 protsenti 39,1 miljoni euroni. Konsumi kaupluste arv suurenes aasaga kolme võrra 66ni. A ja O keti netokäive kasvas 12 protsenti 17,6 miljoni euroni. Kaupluste arv suurenes 4 võrra 162ni. Maksimarketite müügitulu kasvas 7 protsenti 12,2 miljoni euroni.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK gruppi kuulub üle Eesti 19 tarbijateühistut kokku 366 müügiüksusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles