RSA pürib SEB abil Eesti suurimaks varakindlustajaks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB panga juht Riho Unt, RSA kindlustuse juht Kaido Kepp ning RSA Kesk- ja Ida-Euroopa müügidirektor David Hill koostöölepingust rääkimas.
SEB panga juht Riho Unt, RSA kindlustuse juht Kaido Kepp ning RSA Kesk- ja Ida-Euroopa müügidirektor David Hill koostöölepingust rääkimas. Foto: Mihkel Maripuu

Täna SEB pangaga koostöölepingu sõlminud Suurbritannia kindlustusgrupp RSA loodab paberivaba kahjukäsitluse toel 2012. aastaks oma turuosa Eestis ligi kolmekordistada ning kaugemas tulevikus saada siinse varakindlustusturu liidriks.


Kokkulepe näeb ette, et RSAst saab ainus varakindlustuse pakkuja SEB müügivõrgus. RSA pakub enda sõnul Eesti turul innovaatilisi lahendusi nagu paberivaba, telefoni teel toimiv kahjukäsitlus. Kui sageli peab klient kahju tekkimisel, näiteks klaasi purunemisel, ise korraldama asja parandamise ning seejärel minema arvega kindlustusfirmasse, et hüvitist saada, siis RSA klientide puhul on teisiti. «Kui on kahjujuhtum, siis teed ühe telefonikõne ja asi tehakse korda sinu eest,» rääkis RSA juhataja Kaido Kepp.

«Me näeme Eestis tohutut võimalust,» ütles RSA Kesk- ja Ida-Euroopa müügidirektor David Hill. Rahvusvahelises võrdluses on Eestis kasvuruumi, kuna kindlustusega majapidamiste osakaal on siin suhteliselt väike. Näiteks kodune vara on Eestis kindlustatud ligi 10 protsendil majapidamistest, Suurbritannias aga peaaegu 80 protsendil.

2007. aastal Eesti turule sisenenud RSA turuosa on siin nüüd ligi 6 protsenti. 2012. aastaks loodab ettevõte kasvatada turuosa 15 protsendini ning müügimahu kahekordistada. RSA eesmärk on saada Eesti varakindlustusturu liidriks.

300-aastase ajalooga RSA pakub oma kindlustustooteid 130 riigis kokku enam kui 20 miljonile kliendile. RSA-le kuulub Leedu suurim kindlustusselts Lietuvas Draudimas ja Lätis suuruselt teine kindlustusselts Balta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles