Riik palkab miljarditehase rajamiseks lisakonsultante (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Est-For Investi juhid Margus Kohava ja Aadu Polli.
Est-For Investi juhid Margus Kohava ja Aadu Polli. Foto: Erik Prozes

Rahandusministeerium otsib riigihankega konsultante, kes aitaksid puidurafineerimistehase ehk nn miljardiinvesteeringu eriplaneeringu koostamist läbi viia. 

Konsultantide ülesandeks on ka planeeringu elluviimisega kaasnevate mõjude hindamine ja teadaolevate uuringute läbiviimine, teatas rahandusministeerium.

Eriplaneering tuleb omakorda koostada selleks, et leida Est-For Investi tehase jaoks sobivaim asukoht Viljandi ja Tartu maakondades Emajõe läheduses.

Paralleelselt sobiva asukoha leidmisega tuleb analüüsida ja hinnata kavandatava tehase mõjusid, mis ei sõltu tehase täpsest asukohast: näiteks mõju vesikonnale või Eesti ja Läti puiduturule.

Est-For plaanib Tartu lähistele rajada umbes miljardi euro suuruse investeeringuga tselluloositehase, mis hakkaks ümber töötlema umbes 2,5-3,3 miljonit tonni paberipuitu aastas. Lõpptoodang läheks ekspordiks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles