Elion teenis kvartaliga suure kasumi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elion.
Elion. Foto: ERGO KULD/PM/EMF

Elioni I kvartali kulumieelne kasum (EBITDA) oli 14,2 miljonit ning müügitulu 45,4 miljonit eurot.


Eelmise aasta I kvartaliga võrreldes kasvas EBITDA 0,2 miljoni ning müügitulu 2,1 miljoni euro võrra, teatas Elion.

«Esimese kvartali oluline sündmus oli Elioni ja MicroLinki lõplik ühinemine,» ütles Elioni juhatuse esimees Valdur Laid. «Elion suudab nüüd pakkuda täies mahus IT- ja telekomiteenuseid ning see loob Eesti ettevõtetele uusi võimalusi edukaks äritegevuseks.»

Elion investeeris I kvartalis võrguarendusse ja uute teenuste loomisesse 7,5 miljonit eurot, mis on ligi neli korda enam kui mullu samal ajal. Kogu selle aasta jooksul kavatseb ettevõte teha investeeringuid 31 miljoni euro ulatuses, mis on 30 protsenti rohkem kui eelmisel aastal.

Seejuures 20 miljonit eurot suunatakse võrguarendusse. Tänavu on eesmärk ehitada valguskaablivõrk 1000 kortermajja ja 300 ärimajja, investeerides sinna vastavalt 6 ja 1 miljonit eurot.

I kvartalil tootearenduse fookuses oli kohe turule tulev e-ostu teenus, mis võimaldab mitmetes populaarsetes e-keskkondades paari hiireklikiga kaupu või teenuseid soetada, tasudes nende eest Elioni perioodilise arvega. Lisaks investeeriti Eesti turul ainulaadsesse terviklahendusse, mis ühendab energia tarbimise ja jälgimise, kodu- ja videojälgimise ning erinevad kaugjuhitavad mugavusteenused. Teenusega on plaanis turule tulla käesoleva aasta sügisel.

Elioni digiTV ühenduste arv kasvas I kvartali jooksul 3 650 ühenduse võrra 128 770ni. Internetiühendusi lisandus kolme kuuga 1000 ning kvartali lõpuks oli Elionil neid 192 700. Elioni sõnul on selle turuosa kaabeltelevisiooni turul on 38 protsenti ning interneti püsiühenduste turul 52 protsenti

Märtsi lõpus töötas Elionis 1451 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles