Zuckerberg: juudina olen terve elu mõelnud, kust ometi selline vihkamine tuleb? (6)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki juht ja asutaja Mark Zuckerberg.
Facebooki juht ja asutaja Mark Zuckerberg. Foto: Steven Senne/AP

Facebooki looja Mark Zuckerberg ütles seoses USAs toimunud natsimeeleavaldustega, et ta ei mõista, kust selline vihkamine pärit on, kirjutab BusinessInsider.

Nädalavahetusel puhkes USAs Charlottesville`is konflikt Konföderatsiooni ja Natsi-Saksamaa lippudega meeleavaldajate ning antifašistide ja mustanahaliste õiguste eest võitlejate vahel. Tulemuseks oli kolm surnut ja 19 vigastatut. Facebook kustutas juhtunu järel oma keskkonnast tuntud valgete ülemvõimu ülistava blogi positused.

Zuckerbergi sõnul eemaldavad nad alati vihakuritegudele või terrorismile õhutavad postitused ning Charlottesville`i sündmuste järel jälgivad nad toimuvat eriti pingsalt. «Ma tean, et paljud meist küsivad praegu, kust kogu see vihkamine tuleb?» rääkis Zuckerberg. «Juudina olen suure osa oma elust selle üle mõtelnud.»

Zuckerbergi hinnangul on häbiväärne, et me ikka veel peale eraldi välja ütlema, et neonatsism ja valgete ülemvõimu ülistamine on vale. «See, et see on vale, pole ikka veel iseenesestmõistetav, » nentis ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles