Aktsionäride tüli viis tuntud Eesti vähiravifirma pankroti äärele (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse pikaajalise juhi Riin Ehini sõnul võib aktsionäride vaidlus anda laastava hoobi Eesti teadlaste mainele ja usaldusväärsusele.
Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskuse pikaajalise juhi Riin Ehini sõnul võib aktsionäride vaidlus anda laastava hoobi Eesti teadlaste mainele ja usaldusväärsusele. Foto: Liis Treimann

Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus (VTAK) ASil võib käest libiseda suure vaevaga võidetud maksarahvi puudutav teadusprojekt, kuna ettevõtte välismaalastest aktsionärid on omavahel tülli pööranud ja võlgades arendusfirma on kontorist lausa välja tõstetud. 

Praegu pole VTAKil isegi juhatuse liiget, kes projektiga pihta hakkamiseks allkirja annaks. Firma kontod on arestitud, kirjutab Äripäev

Mullu sai VTAK rõõmusõnumi: India farmaatsiatööstus Bravo Pharma tahab nad ära osta, ja selle omanik Rakesh Pandey lubas investeerida Eestisse paari aasta jooksul kuni viis miljonit eurot, hakates siin tootma ravimeid Kesk-Aasia turule. 

Praeguseks on Bravo omandanud Eesti arendusfirmast omandanud 37,5 protsenti, kuid ihkab endiselt täisosaluse ostmist. Samas vähiravifirma teine, Vene omanikega farmaatsiatööstus AS Kevelt, esitas juuli lõpus VTAKi pankrotiavaludse. 

Augusti algul tegi sama ka pea 25 000 eurot ootav võlausaldaja Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut. VTAK võlgneb võlausaldajatele kokku ligi pool miljonit eurot.

Mis vähiravifirmast edasi saab, loe Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles