Saab ootab päästmist vene miljardärilt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Võlgade tõttu töö peatanud Rootsi autotooja Saab ootab päästmist vene miljardärilt Vladimir Antonovilt, kes väidetavalt on saavutanud pangaga laenukokkuleppe.


Antonov tahab ära osta Saabi kinnisvara, juhul kui Rootsi valitsus ja Euroopa investeerimispank (EIB) lubavad tal saada Saabi osanikuks.

Eelmise nädala lõpul kiitis Rootsi valitsus heaks tingimused, mis võimaldavad Saabil laenata EIB-lt 280 miljonit eurot ehk vähem kui algselt kokku lepitud 400 miljonit.

Kuna selle laenu kättesaamisega läheb aega, on Antonov väidetavalt saavutanud laenukokkuleppe sõltumatu Euroopa pangaga, mis on valmis Saabile raha laenama.

Vladimir Antonov on sündinud Usbekistanis ja elanud Tadžikistanis, kus tema isa töötas uraanirikastustehases insenerina.

Vladimir Antonov öppis ökonomistiks ja hakkas 24-aastaselt looma oma pangagruppi, kui ostis ära pankrotis panga. Praegu kuulub talle ka pank Leedus ja Lätis. Antonov elab perega Londonis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles