Läti ja Venemaa jõudsid kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubaveod
Kaubaveod Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Teisipäeval jõudsid Läti ja Venemaa kokkuleppele suurendada transpordialast koostööd ja kindlustada kahe riigi vaheline katkematu kaubavedu.

Teisipäevasel kohtumisel arutas Läti-Vene valitsustevaheline komisjon erinevaid küsimusi ning jõudsid mitme osas lahenduseni. Läti transpordiminister Uldis Augulis ütles kohtumise järel, et Venemaa on alati olnud Läti jaoks oluline majanduspartner

Pooled nõustusid kohtumisel kindlustama kahe riigi vahelist katkematut kaubavedu. Samuti on plaan allkirjastada lepe riikidevahelise otsese raudteetranspordi valdkonnas. Augulise sõnul on Läti pool juba kokkuleppe heakskiitnud ning on valmis seda allkirjastama, kui Vene pool sama teeb.

Kohtumisel arutati ka riikidevahelist koostööd ning plaani organiseerida enne aasta lõppu kohtumine Läti ja Venemaa ajaloolaste vahel, arutamaks kahe riigi jaoks olulisi ajaloolisi küsimusi.

Viimati toimus sarnane kahe riigi vaheline kohtumine 2013. aasta novembris Moskvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles