Äripäev: EAS põletab raha makseraskustes ettevõtetes

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KALEV LILLEORG/SALDO
Pea iga kuues Ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) toetust saanud ettevõte sipleb maksuvõlgades.

Üheks raskustes firmaks on Tartus IT-valdkonnas tegutsev Codewiser, kes on sihtasutuselt alates 2004. aastast saanud toetusi viiel korral kokku 833 000 krooni eest. Selle aasta oktoobri seisuga on ettevõttel maksuvõlg 2,58 miljonit krooni, kirjutas Äripäev.

Firma juhatuse liige Alo Toom ütles, et kuna toetust pole võimalik saada maksuvõlgades firmal, on kõik maksuvõlad olnud toetuse küsimise ajal ajatatud, mistõttu kõik on seaduspärane.

«Sellised makseraskused pole meie klientide puhul tavalised ja kindlasti on keerulisel majandusolukorral sellele oma mõju,» ütles EASi turundus- ja kommunikatsiooniüksuse direktor Erki Peegel.

«Ettevõtete äriplaanide elujõulisust hindame samuti - nende tugevusest ja potentsiaalist lähtuvalt rahastamisotsused tehaksegi. EASi peamine eesmärk on toetada jätkusuutlikke ja kõrget lisandväärtust loovaid ettevõtteid, kes oleksid suutelised ka edukalt eksportima,» lisas Peegel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles