Lätis peeti kinni väidetavalt hiinlasi petnud kuritegelik jõuk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varas
Varas Foto: Internet

Läti politsei pidas esmaspäeval toimunud haarangus kinni Hiina elanikelt üle kahe miljoni euro väljapetmises kahtlustatud jõugu, ütles kriminaalpolitsei juht teisipäeval.

Läti politsei pidas pealinnas Riias ja selle ümbruses toimunud haarangus kinni kokku 110 inimest.

Kuritegelik jõuk tegutses selle aasta märtsist juulini ja kasutas telefonipettust, ütles Jānis Lazdiņš pressikonverentsil.

Läti politsei sai Hiinalt õigusabipalve, millest lähtuvalt viidi kuu jooksul läbi juurdlus- ja operatiivtoiminguid. Need päädisid esmaspäeval haaranguga.

Politsei sai abi ka piirivalvelt, sest kahtlusaluste hulgas oli suur hulk teadmata kodakondsusega isikuid ning kahtlustati, et nad võivad elada Lätis ebaseaduslikult.

Operatsioon viidi läbi ka Läti rannikulinnas Saulkrastis ehitusfirmale Binders kuuluvas hoones, mille aadressile on end registreerinud mitu ehitusfirmat. Bindersi esindajate sõnul pole hoone hetkel Bindersi kasutuses ning hoone on välja üüritud teisele juriidilisele isikule.

Bindersi esindaja Vita Noriņa ütles BNS-ile, et 26. juunil sõlmis Binders rendilepingu firmaga Sirtaki, mis kasutas Saulkrasti hoonet kontorina.

«Meil on andmeid, et politsei viis rahvusvahelise õigusabi palve alusel läbi operatsiooni. On ka selge, et Sirtaki on rendilepingu tingimusi rikkunud ja Binders lõpetab lepingu,» ütles Noriņa, kelle sõnul ei olnu politseihaarang suunatud Bindersi vastu.

Portaali Firmas.lv andmetel pakub Sirtak mobiilset toitlustusteenust, kuid ei ole alates 2015. aastast saati aktiivselt tegutsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles