Euroopa ministrid arutavad Tallinnas ELi maksusüsteemi reformimist

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp
Euroopa Liidu lipp Foto: SCANPIX

Prantsuse rahandusministri Bruno Le Maire arvates oleks mõistlik, et uut tüüpi ettevõtluse maksustamiseks võtaks Euroopa Liit kasutusele ühtse lähenemise.

Seepärast on septembris Tallinnas toimuval Euroopa Liidu rahandus- ja majandusministrite kohtumisel ühe teemana laual ka ELi maksusüsteemi reformimine, mille kohta välismeedias on varem konkreetselt mainitud näiteks kodumajutusplatvormi Airbnb võimalikku ühtset maksustamist.

«Mitmed hetkel kehtivad maksureeglid töötati välja ajal, mil digimajanduse murrangulist arengut ei osatud ette näha. Need reeglid lähtuvad eeldusest, et väärtuse loomise, maksustamise toimumise ja maksumaksja füüsiline asukoht langevad tingimata kokku,» rääkis Lotte-Triin Narusk rahandusministeeriumi avalike suhete osakonnast ERRi uudisteportaalile.

Ta lisas, et digitaalsed lahendused võimaldavad nii ettevõtetel väärtust luua kui inimestel tooteid ja teenuseid tarbida geograafilisest asukohast ja füüsilisest varast sõltumatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles