Hiina keskpank kukutas maailma aktsiaturge

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuesehitised Pekingis. Kaupade ja teenuste hinnad kerkisid Hiins märtsis aastatagusega võrreldes 5,4 protsenti ning riigi keskpank tõstis inflatsiooni ohjeldamiseks juba neljandat korda pankade hoiuste reservimäära.
Uuesehitised Pekingis. Kaupade ja teenuste hinnad kerkisid Hiins märtsis aastatagusega võrreldes 5,4 protsenti ning riigi keskpank tõstis inflatsiooni ohjeldamiseks juba neljandat korda pankade hoiuste reservimäära. Foto: SCANPIX

Hiina Rahvavabariigi keskpank otsustas eile hinnatõusu ohjeldamiseks tõsta pankade hoiuste reservimäära, tuues sellega kaasa aktsiahindade languse.

Londoni, Frankfurdi ja Pariisi börsid kauplevad reedese sulgemishinnaga võrreldes keskmiselt protsendi võrra miinuses.  Samasse suurusjärku jääb kukkumine Stockholmis, Helsingi ja  Oslo börs on langenud enam kui protsendi.

See on sel aastal juba neljas kord, mil Hiina keskpank sellise sammu astub. Seni ei ole Pekingil hinnatõusu jahutamine õnnestunud ning reedel avaldatud andmetel kallinesid kaubad ja teenused märtsis viimase 32 kuu kiireimas tempos ehk 5,4 protsenti.

«Inflatsioon on peamine majandusliku ja sotsiaalse stabiilsuse risk,» lausus Credit Agricole CIB analüütik Dariusz Kowalczyk AP-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles