Ettevõtja: üleharitud noor hakkab vastu kobisema (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõpetajad
Koolilõpetajad Foto: SCANPIX

Arvamusfestivalil noorte tööhõiveteemalisel arutelus osalenud ettevõtja Kristjan väitis, et kui tema otsib endale sekretäri ja kandideerib füüsika magistri haridusega inimene, siis tema teda tööle ei võtaks. «See noor hakkab vastu kobisema,» ütles ettevõtja. 

Keskne mure, mis noori piinab, on tööturule raske siseneda ning noorte hinnangul on haridus devalveerumas. Näiteks toodi olukord, kus magistrikraadiga inimesed peavad vastu võtma assistendi kohti, et ära elada, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ülikoolis õpetatakse valdkonnale olulisi asju, kuid spetsiifilisi oskusi, mida tööturul tarvis läheb ei õpetata,» leidis üks arutelus osalenud tudeng. Kindlasti on erialasid, kus rakenduslike oskusi on peaaegu võimatu õpetada. 

Arutelul leiti, et koolid võiksid läheneda probleemile tervikuna. Näiteks on koolis üldaine, mida õpetatakse kõigile, kus tutvustatakse näiteks kuidas CV-d koostada ja räägitakse tööturule sisenemisel esinevatest olulistest aspektidest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles