Kuressaare linnapea tahab turistidelt maksu 1,5 miljonit eurot (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: Vida Press

Kuressaare linnapea Madis Kallas on seisukohal, et turismimaks aitaks Saaremaa kassasse tuua aastas 1,5 miljonit eurot, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

«Eks rahasumma, mis tekib, on selle põhjal ikkagi arvestatav,» ütles Saarte Häälele Kallas, kelle sõnul on Saaremaa turismimaksu suurusena juttu olnud 1,5 eurost. «See on umbes poolteist miljonit eurot, mis sealt võiks kokku tulla, ja selle eest saaks teha rohkem turundust, korraldada suuri üritusi.»

Kui tänavu maksab sõiduauto täispilet Saaremaa liinil veidi üle 8 euro, siis järgmisest aastast võiks see Jurna talu peremehe Mati Tarvise hinnangul vabalt kuni paar eurot kallim olla – ja seda just turismimaksu võrra. «Ma ei usu, et keegi selle pärast otsa ringi keerab,» ütles Tarvis Saarte Häälele.

Sama meelt on ka Kallas. «Kõige mõistlikum olekski maksu, kui see üldse peaks kunagi tulema, koguda ikka kuidagi laevadega seonduvalt. Nii oleks inimestel kõige lihtsam,» selgitas Kallas Saarte Häälele.

Ettevõtlusminister Urve Palo on seisukohal et turismimaksu sisseseadmine peakski olema omavalitsuste endi otsustada. «Seda saaks teha koostöös ettevõtjate ja omavalitsustega, sest kui sellist maksu koguda, peaks ettevõtjatel olema selge, mida selle maksu eest ikkagi tehakse kõnealuses piirkonnas, et turismi edendada,» märkis Palo, kellel sõnul ei ole Eestis üleriigiliselt plaanis turismimaksu kehtestada.

Kui mujal maailmas on julgelt rakendatud turismimaksu, siis Eestis pigem peljatakse selliste maksude sisseseadmist. Ometi mõlgutavad mõned omavalitsused mõtteid turismimaksu kehtestamisest – iseküsimus on, kui suur see võiks olla ja mida maksurahaga peale saaks hakata, tõid välja TV3 «Seitsmesed uudised».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles