Häkkerid reklaamisid Silberauto nimel imeravimit

Taavi Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ARVET M

Täna päeval laekus Silberauto serveris olevate emaili aadressidele autode edasimüüjalt rämpskiri, milles reklaamiti enneolematut erektsioonihäirete ravimit.
 

Emailis seisab kirjas müüginaise Stephanie poolt saadetud reklaamtekst. Teksti sisu ütleb lühidalt, et leiti naturaalne ravim erektsioonihäirete jaoks, mis isegi 89-aastast vanahärrat probleemiga aitas ja Stephanie ise ka ei uskunud varem ravimi efektiivsusesse enne, kui luges silmi avavat presentatsiooni.

Teksti vahele oli paigutatud Silberauto veebilehe link, mis suunas sinna peale vajutanu  «imeravim niagra» müügilehele.

Silberauto turundusosakonna juht Jana Ribelis tunnistas, et nende veebiserverisse häkiti sisse. Neile teadmata saatsid häkkerid Leedu müügiosakonna emailit välja teadmata koguse rämpskirju.

Ribelis lisas, et suure tõenäosusega meie andmeid välja ei lekkinud ja midagi ohtlikku antud link endas ei peida. «Veebileht ongi puhtalt ravimimüügiks, ilma igasuguse pahavarata,» ütles Silberauto esindaja. Edasisi asjaolusid uuritakse ja rakendatakse meetmeid, et sellist asja enam ei korduks, ütles osakonna juht.

Antud ravimit veebilehelt osta sellegi poolest ei soovitaks, sest sellised «turundusnippe» kasutavad ettevõtted ei pruugi tegelikult legaalseid ravimeid või üldse ravimeid müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles