RKAS pööratakse pahupidi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi Kinnisvara AS kontor
Riigi Kinnisvara AS kontor Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusministeeriumi tellimusel alustatakse Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) tegevusvormi analüüsi. Analüüsiga selgitatakse välja RKASile sobivaim juriidiline vorm ja selle muutmiseks vajalikud ümberkorraldused.

«Riigile vajaliku kinnisvara rajamine ja haldamine on oluline teema, kuid rahaliselt kaasneb sellega väga suur kulu. Seetõttu on vajalik ja otstarbekas, et kinnisvarahaldamine on keskselt koordineeritud,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab.

«Kuigi avalikkuses on tõstatatud probleeme RKASi tegevuse osas, siis ministeeriumil on juba eelnevalt olnud soov analüüsida, kas ja milliseid muudatusi võiks riigiettevõttes teha, et muuta asutuse tegevus efektiivsemaks ja kasutajasõbralikumaks.»

RKASi tegevusvormi analüüsi eesmärk on välja selgitada, milline on riigile kinnisvarateenuseid osutava üksuse sobivaim juriidiline vorm. Sealhulgas selgitatakse välja, kas RKASile omaniku poolt seatud ootused on äriühingu vormis täidetavad ning kas sel esineb ülesannete täitmiseks õiguslikke takistusi või huvide konflikte. Analüüs peab sisaldama ka ettepanekuid võimalikeks ümberkorraldusteks, mis kaasneks juriidilise vormi muutmisega ning millises ajaraamis oleks seda kõige otstarbekam läbi viia.

Analüüsi tellimiseks viis rahandusministeerium läbi riigihanke. Edukaks pakkujaks osutus AS PricewaterhouseCoopers Advisors, kes kogus pakkumuste hindamisel kõige rohkem väärtuspunkte ja kelle pakkumuse maksumus oli kokku 23 760 eurot. Riigihankel osales kokku neli pakkujat.

RKASi tegevusvormi sobivuse ning võimaliku restruktureerimise otstarbekuse analüüs valmib 2017. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles