Rootsi leht: Eesti on inspireeriv ja hirmuäratav (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn
Tallinn Foto: SCANPIX

E-riigi teenused teevad Rootsi lehe Kristianstadsbladet hinnangul Eestist ühe kõige edumeelsema riigi maailmas olles eespool nii Räniorust kui Vancouverist. Samas peljatakse Euroopa erinevates nurkades eeskuju järgida. 

Eesti peaks digitaliseerimise pooles Euroopale eeskujuks olema, kirjutab kristianstadsbladet.se.

Lõuna-Euroopa pelgab aga korruptsiooni, kuna riigile usaldatakse väga palju andmeid. Saksamaal tekitab kodanike nummerdamine ajaloost lähtuvalt õõva. Ida-Euroopas aga kardetakse küberrünnakuid.

Samas mõistab Euroopa Liit, et uutele tehnoloogiatele tuleb konkurentsis püsimiseks ruumi teha. Kui Suurbritannia liidust lahkub, läheb võistlus investeeringute pärast veelgi raskemaks. Samal ajal viivad India ja Jaapan Eestist inspireerituna läbi suuri reforme.

Kui Euroopa ühisturg tahab olla tehnoloogiaettevõtetele õige koht, tuleb rootslast hinnangul arengutega kaasa minna. Kui Eesti eesistumine õnnestub, võib see Euroopat tublisti edasi aidata ning Euroopa ühisturu arengu tarbeks tuleks seda võimalust kasutada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles