Saaremaal mässab külarahvas poe sulgemise vastu (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus. Pilt on illustratiivne
Kauplus. Pilt on illustratiivne Foto: Mailiis Ollino

Kõrkvere külaselts kutsub seoses Saaremaa tarbijate ühistu plaaniga kohalik kauplus sulgeda kokku rahvakoosoleku, kuhu oodatakse STÜ esindajaid poe sulgemise kohta selgitusi andma.

Kõrkvere külaseltsi juht Mari Pihl ütles, et rahvakoosolek kutsutakse kokku 22. augustil kell 15 Kõrkvere kaupluse juures, vahendab Saarte Hääl.

Lisaks poe sulgemise otsusele pahandab kohalikke ka ilmsiks tulnud info selle kohta, et Kõrkvere piirkonna STÜ liikmete poolt valitud ühistu volinik Anne Kauge arvati tagaselja volinike hulgast välja.

«Volinikule tuli kevadel koju kaardikene, kus tänati meeldiva koostöö eest ja anti teada selle koostöö lõppemisest,» rääkis Mari Pihl.

Pihli sõnul elavad inimesed kaupluse sulgemise otsust väga raskelt üle. «Poes on rahval pisar silmis, see on ikka nahaalsus, mis siin toimub,» lausus ta.

31. juulil andis STÜ juhatuse liige Kalle Koov teada, et ühistu sulgeb Kõrkveres 81 aastat tegutsenud kaupluse ostjate nappuse tõttu alates 11. septembrist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles