Üle poole Eesti ravimiturust kuulub vendadele Linnamäedele

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek
Apteek Foto: SCANPIX

Enam kui kaks kolmandiku Eesti ravimiturust jagavad omavahel kolm suuremat müüjat: Tarmro Eesti OÜ ehk Benu apteekide omanik, Margus Linnamäe omanduses olev Magnum Medical OÜ ja tema vennale Aivar Linnamäele kuuluv Apteekide Koostöö Hulgimüük OÜ.

Magnum Medical OÜ-le ehk Apotheka keti omanikule kuulub 31 protsenti, Tamro Eesti OÜ-le ehk Benu apteekide omanikule 24 protsenti ning viiendik turust ehk 22 protsenti on Apteekide Koostöö Hulgimüügi OÜ käes, vahendab ERRi uudisteportaal.

Turuliidril Magnum Medicalil läks mullu edukalt: puhaskasumit teeniti 666 000 eurot ning ettevõte kasvas tunamullusega võrreldes umbest kümme protsenti. Tamro Eesti OÜ ei oma küll Eesti turul suurimat osa, kuid teenis Magnumist mullu kaks korda enam puhaskasumit: 1,8 miljonit eurot.

Samas on Tamrol 2014. ja 2015. aastaga võrreldes müügitulu kasvamise kõrval puhaskäive vähenenud, seda lausa enam kui kaks korda. Tamro omanikule ehk Läti firmale Phoenix Baltics Holding SIA maksti aga välja pea 7,5 miljonit eurot dividende. Selle pealt teenis Eesti riik tulumaksuna ligi 1,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles